Πέθανε ο Γκιλμπέρτο Μπένετον, συνιδρυτής της «Μπένετον», σε ηλικία 77 ετών

Ο Γκιλμπέρτο Μπένετον, συνιδρυτής της εταιρείας ενδυμάτων Μπένετον, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 77 ετών, μετά από μια σύντομη ασθένεια. Μεταφέρθηκε στο Τρεβίζο για θεραπεία πνευμονίας λίγες ημέρες νωρίτερα, αλλά η κατάσταση της υγείας του, χειροτέρεψε.

Μαζί με τα αδέρφια του Λουτσιάνο, Κάρλο και Τζουλιάνα, ίδρυσαν την «United Colors of Benetton» στην Ιταλία, τη δεκαετία του ’60. Ο Γκιλμπέρτο, δεύτερος από τα τέσσερα αδέρφια, έμεινε ορφανός σε πολύ μικρή ηλικία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το σχολείο σε ηλικία 14 ετών. Πρόκειται για μια από τις πιο ισχυρές οικογένειες στην Ιταλία, με ενδιαφέροντα στην κατασκευή, τη μεταφορά και τις υπηρεσίες τροφοδοσίας.

Ο Γκιλμπέρτο κατάφερε να διαφοροποιήσει την εταιρεία και να την μετατρέψει από επιχείρηση ενδυμάτων, σε έναν κολοσσό πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, διετέλεσε επικεφαλής της οικογενειακής επιχείρησης «Edizione», η οποία επέβλεπε τον μεγαλύτερ όμιλο υποδομών της Ιταλίας, «Atlantia».

Ο επιχειρηματίας υποστήριζε ότι η συνταγή για την επιτυχία ήταν να γνωρίζεις πώς να αφιερώσεις τη ζωή στην εργασία και να χτίσεις τον τέλειο διαχωρισμό αρμοδιοτήτων με τα άλλα αδέρφια.

Ο αδερφός του, Κάρλο Μπένετον, πέθανε τον Ιούλιο του 2018, σε ηλικία 74 ετών.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Ιταλική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.