ΔΙΕΘΝΕΣ
11/10/2019 07:15 EEST

Πέθανε το κοριτσάκι που είχε κάνει έκκληση για μεταμόσχευση καρδιάς τον Αύγουστο

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων δημοσιεύουμε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου της που έγινε γνωστή την Τετάρτη.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων γιορτάζεται κάθε Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο (12 Οκτωβρίου το 2019) με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για την αξία της δωρεάς οργάνων σώματος, που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ευεργετηθεί από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση και εκατομμύρια ακόμη περιμένουν τη σωτηρία. Μια 11χρονη Βρετανίδα δεν στάθηκε τόσο τυχερή.

Από τον περασμένο Ιανουάριο η Έιμι Μπράντι αναζητούσε μόσχευμα για την καρδιά της μέσα από το Νοσοκομείο Παίδων του Μπέλφαστ που νοσηλευόταν. Τον Αύγουστο, η δημόσια έκκλησή της για την αναζήτησή του είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκίνησε τους πάντες. Ευχόταν να γίνει καλά, όσο η συζήτηση γύρω από την δωρεά οργάνων είχε ανοίξει ξανά για χάρη της. Η ευχή της δεν εκπληρώθηκε. Την Τετάρτη έχασε τη μάχη και απεβίωσε.

Υπενθυμίζεται ότι όταν μοιράστηκε τον περασμένο Αύγουστο την ιστορία της, άρχισε να λαμβάνει εκατοντάδες κάρτες από την Αγγλία και την Σκωτία, γεγονός που τράβηξε την προδοχή των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
«Μου λείπει ο αδερφός μου και τα φαγητά της μαμάς μου», είχε αναφέρει σε δημοσιογράφο του BBC που την επισκεπτόταν και της διάβαζε βιβλία. Είχε πλήρη επίγνση πως κάποιος άλλος θα έπρεπε να πεθάνει για να ζήσει εκείνη.

Οι γονείς της, Βάλερι και Στίβεν, είπαν πως η κόρη τους θα ήθελε να συνεχίσει η καμπάνια που η ίδια ξεκίνησε, κάτι που θα κάνουν στην μνήμη της, με την βοήθεια του αδερφού της, Τέιλορ. 

Sponsored Post