Πετρόπουλος: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιστροφή των επιπλέον κρατήσεων στους συνταξιούχους

Πετρόπουλος: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιστροφή των επιπλέον κρατήσεων στους συνταξιούχους
Eurokinissi

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιστροφή των επιπλέον κρατήσεων στους συνταξιούχους, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, καλώντας τους δικαιούχους να μην κάνουν έγγραφες αιτήσεις για την επιστροφή των επιπλέον παρακρατηθέντων ποσών από τις συντάξεις τους, μετά και τον επαναυπολογισμό των συντάξεων.

Ωστόσο σημείωσε ωστόσο ότι, σε κάθε περίπτωση, το Κράτος κάνει αυτομάτως τον επαναϋπολογισμό για τους συνταξιούχους, ώστε να αποδίδονται από τον ΕΟΠΥΥ τα ποσά που οφείλονται σε όσους δικαιούνται να πάρουν πίσω χρήματα τα οποία τους είχαν παρακρατηθεί παρανόμως τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι έχουν γίνει 25.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις συνταξιοδότησης από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα, σε μια διαδικασία που τρέχει ώστε μέσα σε ένα δίμηνο από την αίτηση ο συνταξιούχος να εισπράττει το 80% της σύνταξης του, η οποία θα απονέμεται στην συνέχεια κανονικά, ενώ ο συνολικός αριθμός των εκκρεμών συντάξεων ανέρχεται σε πάνω από 80.000, από περίπου 160.000 που ήταν προ μερικών μηνών.Πήγαινε στην αρχική σελίδα