Πέτσας για επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών: Θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε μορφή βίας

«Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία».

«Κατανοούμε την αγάπη των φίλων του ΠΑΟΚ για την ομάδα τους, αλλά θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε μορφή βίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λίγες ώρες μετά τα επεισόδια έξω από τα σπίτια βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις στο πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτη και της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Έλενας Ράπτη. Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία».

Λίγο πριν από τις 18:00 ομάδα περίπου είκοσι οπαδών του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη, στην οδό Κατούνη, στα Λαδάδικα. Το γραφείο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έγραψαν συνθήματα έξω από την πόρτα σε βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Πριν αποχωρήσουν, οι οπαδοί πέταξαν τρικάκια με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ», ωστόσο στην είσοδο της πολυκατοικίας τους περίμεναν αστυνομικές δυνάμεις και έγιναν προσαγωγές.

Περίπου την ίδια ώρα άλλη ομάδα ατόμων βρέθηκε έξω από το γραφείο της βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Έλενας Ράπτη, στην Καμάρα. Φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχες «επισκέψεις» έγιναν και σε άλλους επτά βουλευτές της ΝΔ από την Α′ και Β′ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Λίγη ώρα αργότερα, οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν και στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, γράφωντας συνθήματα στους τοίχους, έξω από το γραφείο.

Εξάλλου, οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν στο γραφείο του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρη Κούβελα, στη Μητροπόλεως, και συνομίλησαν με συνεργάτη του βουλευτή που βρισκόταν εκεί.