ΔΙΕΘΝΕΣ
12/07/2020 17:05 EEST | Updated 13/07/2020 07:13 EEST

Πήγε σε Covid πάρτι πιστεύοντας ότι ο κορονοϊός είναι ψέμα. Και πέθανε

«Λίγο πριν πεθάνει, κοίταξε την νοσοκόμα για μια τελευταία φορά και είπε: Νομίζω ότι έκανα λάθος».

Anadolu Agency via Getty Images
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στο Τέξας έχει ξεπεράσει τις 258.000 και οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 3.200.

Ενας άντρας 30 ετών πέθανε από κορονοϊό μετά την παρουσία του σε “COVID πάρτι” στο Σαν Αντόνιο στο Τέξας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους υγειονομικής περίθαλψης, ο ασθενής πίστευε ότι ο ιός ήταν ψέμα και σκόπιμα παρευρέθηκε σε χώρο με μολυσμένο άτομο.

«Επρόκειτο για ένα πάρτι που διοργανώθηκε από κάποιον που έχει διαγνωστεί με Covid και το σκεπτικό ήταν να δουν αν ο ιός είναι πραγματικός και αν κάποιος θα μολυνθεί», δήλωσε στο WOAI NBC News η Δρα Τζέιν Απλμπάϊ, διευθύνουσα σύμβουλος της κλινικής Methodist και του παιδικού νοσοκομείου Methodist. 

«Λίγο πριν πεθάνει ο ασθενής, κοίταξε την νοσοκόμα για μια τελευταία φορά και είπε: Νομίζω ότι έκανα λάθος, νόμιζα ότι ήταν ψέμα, αλλά τελικά δεν ήταν», συμπλήρωσε η Απλμπάι, η οποία αποφάσισε να κάνει αυτή την υπόθεση δημόσια ώστε να τονίσει στους κατοίκους της κομητείας Μπεξαρ να αντιμετωπίσουν την πανδημία σοβαρά - κυρίως οι νέοι άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους πιστεύουν ότι δεν μπορούν να επηρεαστούν από τον κορονοϊό. 

«Δεν κάνει διακρίσεις και κανένας από εμάς δεν είναι αήττητος. Δεν θέλω να προκαλέσω ανησυχία αλλά προσπαθούμε να μοιραστούμε μερικά αληθινά παραδείγματα για να βοηθήσουμε την κοινότητα να συνειδητοποιήσει ότι ο ιός είναι πολύ σοβαρός και μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα. Πρόκειται για μια ανησυχητική αύξηση από ένα θετικό δείκτη στο περίπου 5% που είχαμε πριν από μερικές εβδομάδες», πρόσθεσε. 

Η πολιτεία του Τέξας ανακοίνωσε 8.332 νέα κρούσματα στις 12 Ιουλίου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τις 258.000 και οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 3.200.

 

Πηγή: Insider