ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2021 12:14 EEST

Πήγε για ψάρεμα και έβγαλε αλιγάτορα που τον «πήρε στο κυνήγι»

«Αυτό ήταν, την κάνω». «Γά@# το».

Το ψάρεμα ενός κατοίκου της Φλόριντα είχε άδοξο τέλος όταν παραλίγο να γίνει «έδεσμα» για ένα απρόσκλητο επισκέπτη.

Ο Τόμι Λι, ηλικίας 22 ετών αποφάσισε να απολαύσει την μέρα του ψαρεύοντας ασημόψαρα στα Έβεργκλεϊντς. Μόνο που ξέχασε να ρωτήσει τους κυρίως κατοίκους της περιοχής, τους αλιγάτορες.

Έτσι ενώ όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο νεαρός Τόμι Λι, ενθουσιάστηκε όταν ένιωσε την πετονιά από το καλάμι ψαρέματος να τεντώνεται, θεωρώντας πως είχε πετύχει τον σκοπό του, γρήγορα η χαρά μετράπηκε σε πανικό, αφού από το νερό ξεπρόβαλλε ένας αλιγάτορας μήκους, 3.5 μέτρων.

Όπως ήταν φυσικό, ο Τομι Λι το έβαλε στα πόδια, μόνο που για κακή του τύχη σκόνταψε και έπεσε. Ευτυχώς ο αλιγάτορας δεν είχε όρεξη για «παιγχνίδια» και επέστρεψε στο νερό.

Μάλιστα ο Τόμι Λι ακούγεται να λέει:

«Αυτό ήταν, την κάνω», «Γά@# το». 

Η Υπηρεσία Προστασίας Άγριας Φύσης της Φλόριντα, προτρέπει τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί - για τον εαυτό τους και τα κατοικίδια ζώα τους - δεδομένου ότι οι αλιγάτορες ζουν και στις 67 επαρχίες της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αλιγάτορες μπορεί να βρίσκονται και στα πλέον απίθανα μέρη όπου υπάρχει νερό.

«Από την μπανιέρα, την πισίνα, την λίμνη στο πίσω μέρος της αυλής, ακόμα και στις λακούβες με λάσπη που παίζουν τα παιδιά, αφού είναι η εποχή του ζευγαρώματος και βρίσκονται σε διαρκή κίνηση. Μάλιστα οι μεγαλόσωμοι αλιγάτορες διώχνουν τους μικρότερους αφού θέλουν τους θηλυκούς για τον εαυτό τους».

Κάτι που σημαίνει με άλλα λόγια πως κάθε σκέψη για ψάρεμα μπορεί να τελειώσει εν τη γενέσει του, ή κάποιες άλλες να βρεθεί κανείς μπροστά σε θέαμα όπως αυτό:

Τα Έβεργκλεϊντς είναι μια τεράστια περιοχή υποτροπικού -τροπικού υγροβιότοπου που καταλαμβάνει το νότιο μέρος της πολιτείας της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποτελεί το νότιο μισό μιας μεγάλης αποστραγγιστικής λεκάνης και ανήκει στη νεοτροπική οικοζώνη.