ΔΙΕΘΝΕΣ
01/07/2020 14:47 EEST

Πίνακας με μαύρο Ιησού θα εγκατασταθεί σε έναν από τους παλαιότερους ναούς της Βρετανίας

«Ο Ιησούς ήταν από τη Μέση Ανατολή, δεν ήταν λευκός. Είναι σημαντικό να το θυμόμαστε».

Μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της Βρετανίας αποτίει φόρο τιμής στο κίνημα του Black Lives Matter εγκαθιστώντας μια έκδοση του «Τελευταίου Δείπνου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με τον Ιησού να αναπαριστάται ως μαύρος. 

Η ιδέα ήταν της Βρετανής ζωγράφου Λόρνα Μέι Γουοντσγορθ , η οποία προσέλαβε το τζαμαϊκανό μοντέλο Ταφάρι Χιντς για να εμφανιστεί ως Υιός του Θεού.

Ο πίνακας θα εγκατασταθελι στον Καθεδρικό Ναό St. Albans στο Χερντφορντσάιρ και ήταν πρωτοβουλία του Αρχιεπίσκοπου στο Καντέμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι. 

«Η πίστη μας διδάσκει ότι όλοι φτιάχνονται εξίσου με την εικόνα του Θεού και ότι ο Θεός είναι Θεός της δικαιοσύνης», δήλωσε ηγούμενος του ναού, συμπληρώνοντας ότι αυτή η κίνηση δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι «η ζωή των μαύρων έχει σημασία». 

Σε μια προσπάθεια να συμφιλιώσει αιώνες ευρωπαϊκού αποικισμού, ο Γουέλμπι ζήτησε πρόσφατα από τους αξιωματούχους της Εκκλησίας της Αγγλίας να εξετάσουν την πιθανότητα ότι ο Ιησούς Χριστός της Ναζαρέτ δεν ήταν λευκός. Προχώρησε ακόμη περισσότερο προκαλώντας τους εκκλησιαστικούς κύκλους να δεχτούν τις πολλές αναπαραστάσεις του Ιησού, ανεξάρτητα από την καθιερωμένη εικόνα του Μεσσία.

«Ο Ιησούς ήταν από τη Μέση Ανατολή, δεν ήταν λευκός. Είναι σημαντικό να το θυμόμαστε», έγραψε το Σάββατο ο αρχιεπίσκοπος.

Ο Welby εξήγησε ότι η πρόθεσή του δεν ήταν να καταστείλει τις παραδόσεις του παρελθόντος, αλλά να προωθήσει την «καθολικότητα του Θεού που είναι απολύτως ανθρώπινο».

 

Πηγή: New York Post 

Sponsored Post