ΔΙΕΘΝΕΣ
12/09/2018 10:07 EEST | Updated 12/09/2018 10:09 EEST

Πίστευε πως η γυναίκα του τον απατά. Την σκότωσε και μπήκε στο αστυνομικό τμήμα κρατώντας το κεφάλι της

Blend Images/John Lund/Stephanie Roeser via Getty Images

Η ζωή μιας γυναίκας, σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο έχει πολύ μικρή αξία. Έως και καθόλου. Εγκλήματα σε βάρος των γυναικών όπως ο βιασμός ή ο ξυλοδαρμός, αντιμετωπίζονται με προκλητική ανεκτικότητα ενώ η ίδια η καθημερινή αντιμετώπισή τους μέσα στην πατρική οικογένεια και αργότερα στον γάμο, αντανακλά αυτή ακριβώς την νοοτροπία.

Μια τέτοια καθημερινότητα βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες στην Ινδία. Όταν δε αναζητούν βοήθεια από τις αρχές επειδή πιστεύουν ότι η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, οι πιθανότητες είναι πως δεν θα βρουν ανταπόκριση.

Και βέβαια κάποιες φορές αυτή την αδιαφορία των αρχών, την πληρώνουν οι ίδιες με τη ζωή τους.

Ως ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορούμε να αντιληφθούμε και την είδηση από την πολιτεία Karnataka της Ινδίας για την δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της. 

Όπως αναφέρει το ΒΒC ο φερόμενος δράστης και σύζυγος Satish SG παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Chikmagalur και ομολόγησε πως σκότωσε τη σύζυγό, επειδή πίστευε πως τον απατούσε. 

Ωστόσο η ομολογία δεν έγινε με έναν απλό τρόπο. Ο Satish SG μπήκε στο αστυνομικό τμήμα κρατώντας μια σακούλα, μέσα από την οποία έβγαλε το κεφάλι της γυναίκας του το οποίο και κρατούσε για ώρα στον αέρα προκειμένου να το δουν όλοι. Μάλιστα στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει και τα σχετικά βίντεο. Ο άνδρας εμφανίζεται να δηλώνει: «Αυτή είναι η γυναίκα μου η Rupa. Της έδωσα όλη μου την αγάπη». 

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από επτά χρόνια και είχαν αποκτήσει ήδη δύο παιδιά. 

Αυτό βέβαια που κάνει ακόμη πιο εξοργιστική την όλη υπόθεση είναι πως αξιωματικός της αστυνομίας παραδέχεται πως το θύμα είχε καταφύγει στο αστυνομικό τμήμα και είχε ζητήσει βοήθεια αφού πίστευε πως η ζωή της είναι σε κίνδυνο. 

«Γνωρίζαμε ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα, τους συμβουλεύσαμε μερικές φορές, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι την υποψιάζονταν ότι είχε μια εξωσυζυγική σχέση», δήλωσε ο αστυνομικός...

Σημειώνεται πως η ενδοοικογενειακή βία είναι το πιο συχνά αναφερόμενο έγκλημα σε βάρος γυναικών, κάθε χρόνο εδώ κατά τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι δολοφονίες δεν είναι πολύ συχνές αλλά όταν συμβαίνουν οι λόγοι είναι συνήθως οι διαφορές για περιουσιακά θέματα ή η εξωσυζυγική σχέση, σχολίασε σχετικά η Rekha Sharma της Εθνικής Επιτροπής για τις Γυναίκες.

Πηγή: ΒBC