ΔΙΕΘΝΕΣ
21/12/2018 11:00 EET | Updated 21/12/2018 19:18 EET

Πιστοί του Ισλαμικού Κράτους πίσω από τις δολοφονίες τουριστριών στο Μαρόκο

Οι δύο κοπέλες 24 και 28 ετών εντοπίστηκαν νεκρές κοντά στην Οροσειρά Άτλας.

- via Getty Images

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται ώρα την ώρα για την άγρια δολοφονία των δύο νεαρών τουριστριών στο Μαρόκο ενώ όπως φαίνεται οι δράστες της δολοφονίας είναι νεαροί άνδρες οι οποίοι έχουν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμλικό Κράτος.

Εννιά άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή σήμερα σε διάφορες πόλεις ως ύποπτοι, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας.

Οι συλληφθέντες φέρονται ότι διατηρούσαν «δεσμούς με τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας». 

Από τις έρευνες που έγιναν στο Μαρακές, την Εσαουίρα, το Σίντι Μπένουρ, τη Στούκα-Αΐτ Μπάχα και την Ταγγέρη κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ένα κυνηγετικό τουφέκι, διάφορα μαχαίρια, μία στρατιωτική στολή και υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή εκρηκτικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Υπηρεσία Δικαστικών Ερευνών (BCIJ). Συνολικά, από την Δευτέρα έχουν συλληφθεί στο Μαρόκο 13 ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο γυναικών. Οι τέσσερις πρώτοι, που φέρονται ότι είναι οι αυτουργοί, συνελήφθησαν στο Μαρακές.

Στη δημοσιότητα έχει δοθεί και ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται οι φερόμενοι δράστες να δίνουν όρκο στον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι- ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους- πριν διαπράξουν τους αποτρόπαιους φόνους. Στο βίντεο ο ένας νεαρός κρατά ένα μαχαίρι και μιλά για «την καταστροφή που προκαλούν τα πολεμικά αεροπλάνα της δυτικής συμμαχίας» ενώ κοροϊδεύουν τις μαροκινές αρχές.

Εμφανίστηκε όμως και ένα ακόμη βίντεο σε ιστότοπους που στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος και δείχνει τον αποκεφαλισμό τουλάχιστον της μίας εκ των γυναικών. Το βίντεο μάλιστα έχει επιβεβαωθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας πως είναι αυθεντικό. Στο αποτρόπαιο βίντεο ακούγονται ανδρικές φωνές που φωνάζουν «Είναι το θέλημα του Αλλάχ» και «Αυτό είναι για τη Συρία».

 

Οι τέσσερις συλληφθέντες

Οι σοροί της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα κοντά στο χωριό Ιμλίλ που αποτελεί τον παραδοσιακό σταθμό για όσους πηγαίνουν για πεζοπορία ή ορειβασία στα βουνά της φημισμένης οροσειράς «Άτλας».

Αρχικά η μόνη πληροφορία που είχε διαρρεύσει στον Τύπο ήταν πως οι γυναίκες έπεσαν θύμα άγριας δολοφονίας και πως οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει μαχαίρια. Δεν είχε γίνει όμως ακόμη λόγος περί «αποκεφαλισμών».

Σημειώνεται πως στοιχεία των τεσσάρων φερόμενων δραστών έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, μαζί με φωτογραφίες τους και φαίνεται πως είναι κάτοικοι Μαρόκου. Ο ένας συνελήφθη την Τετάρτη αφού οι αρχές βρήκαν την ταυτότητα του πλησίον του σημείου όπου διαπράχθηκαν οι δολοφονίες και οι άλλοι τρεις συνελήφθησαν την Πέμπτη στο Μαρακές. αρχές.

Marocco Police


Την εκτίμηση των αρχών πως οι τέσσερις άνδρες εμπλέκονται στις δολοφονίες των δύο γυναικών ενισχύουν καταθέσεις που αναφέρουν πως είδαν τους τέσσερις συλληφθέντες με τις δύο γυναίκες και οι τρεις εξ αυτών φαίνεται πως είχαν κατασκηνώσει κοντά στο σημείο όπου είχαν στήσει τις σκηνές τους οι δύο κοπέλες.

Επίσης, αργά τη νύχτα ένας άλλος τουρίστας που είχε επίσης κατασκηνώσει στην περιοχή, «έπιασε» με την κάμερα του τους τρεις Μαροκινούς να αποχωρούν από την περιοχή.

Πηγές: BBC , Daily Mail, Express , 

Sponsored Post