ΔΙΕΘΝΕΣ
22/08/2019 11:40 EEST | Updated 22/08/2019 12:20 EEST

Πιτσιρικάς οχτώ ετών κλέβει το αυτοκίνητο των γονιών του και βγαίνει για βόλτα

«Ηθελα απλά να το πάω μία βόλτα».

Wangwukong via Getty Images

Ενας πιτσιρικάς οχτώ ετών, στο Ζοστ, της Γερμανίας, αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να βγεί από το σπίτι του, εν τω μέσω της νυκτός για να ξεδώσει λίγο  από την ιδιαίτερα βαρετή ζωή του. 

Ντύθηκε, νίφτηκε, ποδέθηκε και βουρ για το γκαράζ του σπιτιού. 

Το αγόρι, που μέχρι τότε είχε οδηγήσει μόνο καρτ και συγκρουόμενα στο λούνα παρκ, πήρε το αυτοκίνητο των γονιών, του, ένα αυτόματο Volkswagen Golf, και με ιλιγγιώδη ταχύτητα ξεκίνησε για τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο  Ντόρτμουντ. Στην πορεία όμως ένιωσε αδιαθεσία, και αναγκάστηκε να σταματήσει. Ευτυχώς ήταν μόνο οχτώ χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.

Μάλιστα συμπεριφέρθηκε με απόλυτη οδηγική συνείδηση, καθώς όχι μόνο σταμάτησε το αυτοκίνητο σε λωρίδα έκτακτης ανάγκης, άναψε τα φώτα αλάρμ και τοποθέτησε στην άσφαλτο σε σωστή απόσταση από το αυτοκίνητο, το τρίγωνο που υπήρχε στο πορτμπαγκάζ.

Η μητέρα του, που αντιλήφθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, πως ο γιος της έλειπε από το κρεββάτι του, ειδοποίησε την αστυνομία η οποία κινητοποιήθηκε αμέσως.

Η περιπέτεια του μικρού «οδηγού» αλλά και της μητέρας του, έλαβε γρήγορα αίσιο τέλος, καθώς η αστυνομία τον εντόπισε άμεσα. Εκείνος με δάκρυα στα μάτια τους είπε πως, «ήθελα απλά να το πάω μία βόλτα».

Απαντες ένιωσαν μεγάλη ανακούφιση, καθώς ο πιτσιρικάς, ήταν μία χαρά στην υγεία του, ενώ δεν είχε προκαλέσει με το ατόπημα του, την παραμικρή ζημιά, στις περιουσίες των γειτόνων του, ούτε κάποιο τροχαίο δυστύχημα.

Πηγή: The Guardian