ΔΙΕΘΝΕΣ
19/06/2015 14:43 EEST

Είναι αυτή η καλύτερη πίτσα του κόσμου; - «Ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην ανθρωπότητα» είπε ο δημοσιογράφος που τη δοκίμασε

Facebook

Μια πιτσαρία στην βόρεια Σουηδία φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα, όχι μόνο της σκανδιναβικής χωρας, αλλά και πολλών ακόμη χωρών, τις τελευταίες ημέρες και, παράλληλα, έχει γίνει το θέμα των ημερών στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο λόγος; Όπως φαίνεται, στη Nya Gul & Blå pizzeria, στην περιφέρεια Piteå της χώρας, προσφέρεται η “καλύτερη πίτσα του κόσμου”.

Η πίτσα, για την οποία γίνεται λόγος, που ονομάζεται “Vulcan”, κοστίζει 120 κορώνες, δηλαδή περίπου 13 ευρώ. Δεν είναι και τόσο ακριβή, αν σκεφτεί κανείς πως περιλαμβάνει: μπέικον, πεπερόνι, πατάτες, αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι, ένα κομμάτι μπριζόλας, μαρούλι, τυρί- και πολλά, πολλά άλλα ακόμη.

Έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σουηδία, με τη φωτογραφία στο Facebook να έχει συγκεντρώσει περίπου 13.000 likes και Μέσα της χώρας να στέλνουν δημοσιογράφους στην πιτσαρία, για να τη δοκιμάσουν.

Ο δημοσιογράφος της Aftonbladet, ούτε που κατάφερε να φάει ολόκληρη την πίτσα, ενώ η ενημερωτική ιστοσελίδα Nyheter 24 της χώρας, χαρακτήρισε την πίτσα “ό,τι πιο όμορφο έχει συμβεί ποτέ στην ανθρωπότητα”.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση της πιτσαρίας σημείωσε:

“Έχουν αρχίσει να μας τηλεφωνούν πολλοί, για να την παραγγείλουν. Έχουμε πουλήσει πραγματικλα πολλές πίτσες, τις τελευταίες ημέρες. Λαμβάνουμε μηνύματα ακόμη και από ανθρώπους που βρίσκονται σε κάθε σημείο της χώρας, που θέλουν να μάθουν που ακριβώς βρισκόμαστε και πόσο κοστίζει μια τέτοια πίτσα”.

Ωστόσο, τα πράγματα για τους λάτρεις της πίτσας και τους επίδοξους δοκιμαστές της, δεν είναι και τόσο ευχάριστα.

Η πόλη, στην οποία βρίσκεται η πιτσαρία, είναι σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα βόρεια της Σουηδίας. Από την πρωτεύουσα, Στοκχόλμη, για παράδειγμα, απέχει περίπου 850 χιλιόμετρα.