ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/04/2021 14:17 EEST | Updated 07/04/2021 16:42 EEST

Πληροφορίες HuffPost: Ανοίγουν τη Δευτέρα τα Λύκεια όλης της χώρας

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. Κερδίζει έδαφος η προοπτική της δια ζώσης εκπαίδευσης και στις 3 τάξεις του Λυκείου.

Eurokinissi

Ειλημμένη φαίνεται ότι είναι η απόφαση για άνοιγμα των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα (12/4) σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost.

Η επιτροπή των ειδικών, που συνεδριάζει από το πρωί της Τετάρτης παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, έχει κάνει δεκτή την εισήγηση της κυβέρνησης για επιστροφή στην δια ζώσης διδασκαλία και στις τρεις τάξεις του Λυκείου - μετά και την έλευση των πρώτων self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ρινικό το self-test, οι επόμενες παραλαβές θα είναι και σε ατομικές συσκευασίες

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η απόφαση αφορά όλα τα Λύκεια της χώρας - άρα και αυτά της Βορείου Ελλάδας, για τα οποία νωρίτερα υπήρχαν ερωτηματικά και αμφιβολίες.

Ειδικότερα, υπήρχε η σκέψη να μην ανοίξουν ακόμη και να συνεχίσουν υπό το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης, δεδομένης της ιδιαίτερα επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας που παρατηρείται σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και η Κοζάνη, όπου δεν καταγράφονται ενδείξεις αποκλιμάκωσης ή ελάφρυνσης του ιικού φορτίου στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις 6 μ.μ. από την υπουργό Παιδείας που θα είναι παρούσα στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.