ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/04/2015 07:37 EEST | Updated 29/04/2015 07:42 EEST

Διαπληκτισμοί και ξύλο στο 43ο συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Eurokinissi

Φωνές, ιπτάμενα μπουκάλια, σπρωξιές και πολλά νεύρα, χαρακτήρισαν το 43ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Τα αίματα άναψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την εκλογή αντιπροσώπων.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΚ-ΟΤΑ (σ.σ. συνδικαλιστική παράταξη ΣΥΡΙΖΑ), Βασίλης Γκιτάκος, κατήγγειλε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος του πέταξε μπουκάλι και ποτήρι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το απόγευμα της Δευτέρας.

Επίθεση φέρεται να δέχθηκε και ο επικεφαλής της ΔΑΣ (σ.σ. παράταξη ΚΚΕ) κ. Β. Πετρόπουλος, λόγω της επιμονής των συνέδρων της ΔΑΣ να γίνει ψηφοφορία κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ (παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η ένταση από πλευράς του κ. Μπαλασόπουλου προκλήθηκε «μετά την απόρριψη της πρότασης τους που κατέθεσαν για την νομιμοποίηση Σωματείων με οικονομικές εκκρεμότητες, αποχώρησαν από τις εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου.

«Το γεγονός δε ότι δεν μπόρεσε η «ΣΥΝ.ΑΝ.» (σ.σ. παράταξη στην οποία πρόσκειται ο κ. Μπαλασόπουλος) να ελέγξει το Σώμα των Αντιπροσώπων και στην ουσία να εκτεθεί με την πρόταση της, οδήγησε τα στελέχη της να προχωρήσουν σε δημιουργία τεχνητού κλίματος έντασης και πόλωσης προβαίνοντας σε τραμπουκισμούς κατά συνδικαλιστών του ΜΕΤΑ και άλλων Αριστερών παρατάξεων».

Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για «νέα φάμπρικα αποκλεισμών Σωματείων – Αντιπροσώπων και Εργαζομένων από το Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που επιχείρησε να στήσει η απερχόμενη ηγεσία της ομοσπονδίας και με τις ενέργειές της, οδήγησε 33 Σωματεία του κλάδου να μην πραγματοποιήσουν εκλογές και να μην στείλουν Αντιπροσώπους».

Sponsored Post