ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/09/2019 13:19 EEST | Updated 10/09/2019 13:22 EEST

Που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)

To επενδυτικό της ενδιαφέρον εξέφρασε ο Πρόεδρος της Sir Σούμα Τσακραμπάρτι σε συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

NurPhoto via Getty Images

Ελληνικό, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιδιωτικοποιήσεις και διαχείριση απορριμμάτων έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD) καθώς βλέπει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στα συγκεκριμένα πρότζεκτς.

Την πρόθεση της EBRD να αυξήσει περαιτέρω τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Sir Σούμα Τσακραμπάρτι στη διάρκεια της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ.Τσακραμπαρτι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημαντική βελτίωση στο επενδυτικό κλίμα που δημιουργείται στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και στο ξεμπλοκάρισμα σημαντικών επενδύσεων. Επίσης ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έγινε πρόσφατα εσωτερική αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την EBRD και δεσμεύθηκε για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον τραπεζικό τομέα, ειδικά  για την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα και στο φιλοεπενδυτικό περιβάλλον που δημιουργεί η κυβέρνηση, εξέφρασε την προσδοκία μεγαλύτερης συμμετοχής της EBRD στην ανάκαμψη των επενδύσεων κι αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα που θα μπορούσε να συμμετάσχει η Τράπεζα. Επίσης, ενόψει των αυριανών εγκαινίων της EBRD στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα επένδυσης στην αναδιαμόρφωση του χώρου της ΔΕΘ καθώς και στη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου στη Θεσσαλονίκη. 

Στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν παρόντες ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας.

Sponsored Post