ΔΙΕΘΝΕΣ
18/10/2018 18:33 EEST

Πούτιν: Ευρωπαίοι και Αμερικανοί μεταξύ 700 ομήρων του ISIS στη Συρία

EFE

Μεταξύ των 700 ομήρων που αιχμαλωτίστηκαν στη Συρία από τρομοκράτες του ISIS υπάρχουν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολίτες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν- προσθέτοντας πως θα σκοτώνονται με ρυθμό 10 ατόμων την ημέρα και κατηγορώντας τις ΗΠΑ για «καταστροφική αποτυχία».

Οι τρομοκράτες του ISIS «έχουν δώσει τελεσίγραφα και έχουν κάνει συγκεκριμένες απαιτήσεις, απειλώντας...να σκοτώνουν 10 ανθρώπους την ημέρα» δήλωσε, σύμφωνα με το RT, o Ρώσος πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται αυτές οι απειλές, με εκτέλεση 10 ομήρων πριν δύο ημέρες.

«Αυτό είναι απλά φρικτό, είναι μια καταστροφή» είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως οι αμερικανικές δυνάμεις που ισχυρίζονται ότι ελέγχουν την περιοχή γύρω από την ανατολική όχθη του Ευφράτη, βασιζόμενες στις κουρδικές δυνάμεις στην περιοχή, παραμένουν «σιωπηλές» για το θέμα αυτό. «Κάποιοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολίτες είναι μεταξύ των ομήρων...όλοι παραμένουν σιωπηλοί...σαν να μην έχει συμβεί τίποτα» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, κατηγορώντας τις ΗΠΑ πως έχουν αποτύχει στους στόχους τους ως προς την αντιμετώπιση των τρομοκρατών στη Συρία. Παράλληλα, υποστήριξε πως οι ενέργειες της Ρωσίας στην περιοχή βοήθησαν στην σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ επαίνεσε την Τουρκία για τις προσπάθειές της στην απομάκρυνση των τρομοκρατών από τη βόρεια Συρία.