ΔΙΕΘΝΕΣ
03/01/2018 12:39 EET

Ποια χώρα είχε το 2017 τις περισσότερες πυρηνικές κεφαλές και τελικά πόσες έχει η Βόρεια Κορέα

Reuters Photographer / Reuters

Το 2017 μια από τις ειδήσεις που μονοπώλησε την επικαιρότητα σχετίζονταν με το οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας, τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, τις απειλές πως εάν ο Κιμ Γιονγκ ουν το επιθυμούσε θα μπορούσε να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ και φυσικά οι απαντήσεις του Ντόναλντ Τραμπ με αιχμή του δόρατος την πυρηνική υπεροχή της χώρας του. Σήμερα δε, Τετάρτη οι δύο άνδρες που υπερηφανεύονται για το πυρηνικό οπλοστάσιο τους «αναμετρήθηκαν» για το ποιος από τους δύο έχει στο γραφείο του...μεγαλύτερο και καλύτερο κουμπί για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων.

Ακόμη και αν η διαμάχη των δύο όμως φαντάζει με μια κακοπαιγμένη φάρσα από ηθοποιούς σε b movie τα πυρηνικά όπλα αποτελούν δυστυχώς μια πραγματικότητα που συνεχίζει να κρέμεται πάνω από την ανθρωπότητα η οποία δεν πήρε το μάθημά της από την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Για την ακρίβεια τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, υπάρχουν περί τις 14.555 ανά τον κόσμο οι οποίες ανήκουν σε συνολικά εννέα χώρες.

Πρώτη, πυρηνική δύναμη είναι όπως βλέπουμε και στο γράφημα του Statista, η Ρωσία με 56.800 πυρηνικές κεφαλές και ακολουθούν με μικρή διαφορά οι ΗΠΑ (6.600). Οι υπόλοιπες χώρες διαθέτουν πυρηνικές κεφαλές που δεν ξεπερνούν τις 300 ενώ ο μεγάλος εχθρός των ΗΠΑ, δηλαδή η Βόρεια Κορέα εκτιμάται πως διαθέτει μόλις 20.

Βέβαια ακόμη και μια είναι πολλές... 

Infographic: Who's Got the Biggest Nuclear Button? | Statista You will find more statistics at Statista

Sponsored Post