Ποια είναι τα μυστικά για να φλερτάρεις σωστά;

Κανένας δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας όλα τα μυστικά του φλερτ.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Ο διακεκριμένος relationship coach Νικόλας Ουρανός εξηγεί γιατί όσοι το κάνουν σωστά, όμως, βλέπουν μια αισιόδοξη όψη της ζωής, νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους και κυρίως το κάνουν για να αισθάνονται πρώτα οι ίδιοι καλά.

Υπάρχουν δύο δεδομένα. Ο άνθρωπος από τη στιγμή που γεννήθηκε λειτουργεί και εκφράζεται ως επικοινωνιακό ον, και η επικοινωνία από μόνη της εμπεριέχει ένα επίπεδο ερωτισμού. Άλλωστε το φλερτ, εκτός από έναν εκλεπτυσμένο τρόπο επικοινωνίας, είναι και ένας τρόπος έκφρασης, όπως η γλώσσα, η γραφή, η τέχνη. Είναι μια μέθοδος εξωτερίκευσης των σκέψεών μας, των συναισθημάτων μας, των επιθυμιών μας. Και φυσικά είναι εξαιρετικά υγιές να εκφραζόμαστε με εξωστρέφεια.

Το λεξικό μπορεί απλώς να λέει ότι το φλερτ είναι η έκφραση ερωτικού ενδιαφέροντος, αλλά σίγουρα είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Πόσες φορές έχετε χαμογελάσει και κολακευτεί από τα λόγια κάποιου/-ας; Πόσες φορές νιώσατε ποθητοί/-ές από το βλέμμα κάποιου/-ας;

Το φλερτ χρησιμοποιεί την αρχή της αέναης κίνησης, μεταβάλλεται και εναλλάσσεται. Ουσιαστικά αποτελεί την ανάγκη του ανθρώπου να βρίσκεται σε εξέλιξη, να προχωρά, να βελτιώνεται. Σίγουρα κάποιοι «το έχουν» πιο εύκολα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να το αποκτήσεις κι εσύ. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να έχεις εμφάνιση μοντέλου για να φλερτάρεις με μια κοπέλα ή έναν άντρα. Σκέψου πόσο συχνά βλέπεις πανέμορφες γυναίκες μαζί με καθημερινούς άντρες και το αντίστροφο.

Μην περιμένεις τον/την «τέλειο/-α» για να κάνεις την κίνηση. Για να είσαι σε θέση να πλησιάσεις σωστά κάποιον/-α που σε ενδιαφέρει πολύ, πρέπει να έχεις κάνει προετοιμασία και εξάσκηση. Πρέπει να έχεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να έχεις ξεπεράσει τον αρχικό φόβο που σε διακατέχει.

Στον σύγχρονο τρόπο ζωής δύο είναι πλέον οι μεγάλες κατηγορίες του φλερτ: το προσωπικό και το διαδικτυακό, το οποίο στην πορεία καλό είναι φυσικά να μετουσιωθεί και αυτό σε προσωπικό. Ως άνθρωπος που έχει φλερτάρει αρκετά –και αποτυχημένα αλλά και πετυχημένα– θα ήθελα να δούμε μαζί τα βασικά tips του προσωπικού φλερτ.

Αυτά αφορούν κυρίως τους φίλους μας αναγνώστες που χρειάζεται να έχουν και να συντηρούν την πρωτοβουλία στο φλερτ, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως οι κυρίες, αντίστοιχα, πρέπει να μένουν παθητικές και να μην εκπέμπουν ένα διακριτικό σήμα διαθεσιμότητας με ένα χαμόγελο ή μια φευγαλέα ματιά τους.

· Πίστεψε στον εαυτό σου

Ένας άντρας με αυτοπεποίθηση είναι πολύ πιο ελκυστικός από έναν άντρα που χαμηλώνει το βλέμμα μπροστά σε μια γυναίκα. Οι γυναίκες θέλουν να αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια δίπλα σε έναν άντρα. Καμία γυναίκα δεν εντυπωσιάζεται από κάποιον που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και θεωρεί πως είναι ο πιο ωραίος άντρας στον κόσμο. Σίγουρα υπάρχει διαβάθμιση και σαφής διαφορά μεταξύ «ψώνιου» και άντρα με αυτοπεποίθηση.

· Δώσε ιδιαίτερη σημασία στη γλώσσα του σώματος

Η γλώσσα του σώματος φανερώνει τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας καλύτερα από τα λόγια. Ο τρόπος με τον οποίο στεκόμαστε, η ένταση με την οποία κάνουμε χειραψία ή χαιρετάμε κάποιον δηλώνουν πολλές φορές τις σκέψεις που διστάζουμε να μοιραστούμε.

Πολλές φορές η επικοινωνία μας μέσω της γλώσσας του σώματος γίνεται χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε. Επομένως, όταν γνωρίζουμε καινούρια άτομα, είναι σημαντικό να ξέρουμε να αναγνωρίζουμε αλλά και να στέλνουμε τα σωστά μηνύματα μέσω της γλώσσας του σώματος. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η γλώσσα του σώματος στο φλερτ.

· Πες μια ιδιαίτερη ατάκα

Είναι δεδομένο ότι αρκετοί έχουν πιάσει στο παρελθόν κουβέντα με το πρόσωπο που φλερτάρεις, οπότε χρειάζεται να εμπνευστείς κάτι ιδιαίτερο για να ξεχωρίσεις. Παρατήρησε καλά το χώρο όπου βρίσκεσαι και άρχισε με μια ερώτηση, ζήτα τη συμβουλή του/της σε κάτι. Αμέσως θα αισθανθεί άνετα και θα πιάσετε κουβέντα χωρίς καν να το καταλάβεις!

· Κοίτα απευθείας μέσα στα μάτια

Είναι το πλέον σημαντικό και καθοριστικό στοιχείο στο φλερτ, ώστε να νιώσει πως ενδιαφέρεσαι γι’ αυτά που σου λέει. Αν κοιτάζεις δεξιά και αριστερά, θα αρχίσει να σκέφτεσαι ότι βαριέσαι και, πίστεψέ με, θα σταματήσει την κουβέντα.

· Χαμογέλα

Το χαμόγελο είναι ο καλύτερος τρόπος για να σπάσεις τον πάγοκαι να δείξεις ότι απολαμβάνεις την κουβέντα μαζί του/της. Σου προσδίδει αυτοπεποίθηση και γοητεία με τον πιο φυσικό τρόπο.

· Παίξε με χιούμορ

Το χιούμορ είναι πύλη σοφίας. Οι άντρες όσο και οι γυναίκες γοητεύονται ιδιαίτερα από έναν άνθρωπο με χιούμορ. Μας αρέσει πάντα κάποιος που μας κάνει να γελάμε, να χαλαρώνουμε και να αισθανόμαστε άνετα με αυτόν. Αν θέλεις να έχεις επιτυχία στο φλερτ, τότε σίγουρα θα χρειαστεί να επενδύσεις αρκετά στο χιούμορ σου.

· Κάνε ένα κομπλιμέντο

Αλλά μην το παρακάνεις. Μια φιλοφρόνηση αρκεί. Το καλύτερο είναι να παρατηρήσεις το στιλ του/της, πώς είναι ντυμένος/-η και να επιλέξεις κάτι από αυτά, ώστε να πεις ότι το βρίσκεις ωραίο. Έτσι, θα νιώσει μαζί με το ενδιαφέρον σου και ότι τον/την παρατηρείς, και κυ- ρίως ότι δε σου αρέσει να χρησιμοποιείς πολυφορεμένες ατάκες.

· Ολοκλήρωσε «νικηφόρα»

Αν τελικά δε σε ενδιαφέρει, τότε είναι η στιγμή να βρεις μια καλή, και σίγουρα όχι προσβλητική, δικαιολογία και να αποχωρήσεις. Από την άλλη, αν σε ενδιαφέρει, βρες έναν τρόπο για να εξακολουθήσει να επικοινωνεί μαζί σου. Μπορείς να δώσεις το email σου ή τον λογαριασμό σου στο facebook αν όχι το τηλέφωνό σου.

Περισσότερα στο www.jillandnikolas.com