ΔΙΕΘΝΕΣ
07/11/2018 15:06 EET

Ποια θα είναι η χώρα που θα δέχεται τους περισσότερους τουρίστες στον κόσμο το 2030

VCG via Getty Images

Η Κίνα θα ξεπεράσει τη Γαλλία ως ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο ως το 2030, όπως προβλέπει νέο report της Euromonitor International.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, πέρα από το ότι θα έχει τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, θα έχει επίσης και τον μεγαλύτερο αριθμό εξερχομένων ταξιδιωτών, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, με 260 εκατομμύρια τουριστικά ταξίδια προς το εξωτερικό, ως το 2030.

Μιλώντας στο World Travel Market στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα, ο Γούτερ Γκέερτς, σύμβουλος στη Euromonitor και συντάκτης του εν λόγω report, είπε ότι ο τουρισμός αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς πυλώνες της κινεζικής οικονομίας. Σύμφωνα με την έρευνά του, η Κίνα θα είναι η μεγαλύτερη αγορά ως προς τα εισερχόμενα ταξίδια μέχρι το 2030, με πολλούς τουρίστες να καταφθάνουν από άλλες ασιατικές χώρες- περιλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν.

Η αύξηση των επισκεπτών στην Κίνα οφείλεται κυρίως στην οικονομική ανάπτυξη και τα υψηλότερα εισοδήματα στις κοντινές ασιατικές χώρες. Επίσης, η πρόσβαση διευκολύνεται για τους Ασιάτες επισκέπτες, που μπορούν να αποκτούν βίζες ευκολότερα από πριν. Επί της παρούσης, το 80% των τουριστών στην Ασία προέρχονται από την ίδια την ήπειρο, σύμφωνα με τον Γκέερς.

Παρόλα αυτά, οι διαδικασίες για τη βίζα παραμένουν λιγότερο απλές και πιο δαπανηρές για κάποιες χώρες, ειδικά για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με το κόστος μιας κινεζικής βίζας για απλή/ μονή είσοδο για έναν Βρετανό να ανέρχεται στις 151 λίρες.

Φυσικά, ο εσωτερικός τουρισμός παραμένει σημαντικός στην Κίνα, με 4,7 δισ. ταξίδια το 2018- αριθμό που προβλέπεται να αυξηθεί κατά 42,5%, στα 6,7 δισ., ως το 2033. όπως αναφέρει επίσης το report, τα ταξίδια εσωτερικού στην Ασία συνολικά προβλέπεται να αυξηθούν κατά 10% το 2018.

Με τον τουρισμό να γίνεται όλο και σημαντικότερος για την κινεζική οικονομία, φαίνεται να υιοθετείται μια βελτιωμένη και πιο συνεκτική προσέγγιση σε τοπικό επίπεδο, καθώς αξιοποιείται για την ενίσχυση των αγροτικών οικονομιών. Επίσης, το 2017 η Κίνα ξεκίνησε το τουριστικό πρόγραμμα «all-for-one», επικεντρώνοντας στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την ποικιλία των κουλτουρών κ.α.