Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για κολύμπι

Μικρές οάσεις στο κέντρο ευρωπαϊκών πόλεων.
Miles Willis via Getty Images

Η θερινή άδεια ξεκινάει και οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν. Οι περισσότεροι ετοιμαζόμαστε για απόδραση, είτε κοντινή ή μακρινή, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θα παραμείνουν το καλοκαίρι στην πόλη.

Οι διακοπές στην πόλη κρύβουν τη δική τους γοητεία και δεν σημαίνουν απαραίτητα ρουτίνα ή παραμονή στο σπίτι με αναμμένο το κλιματιστικό.

Στις περισσότερες ελληνικές πόλεις υπάρχουν παραλίες στις οποίες μπορείτε να βρεθείτε γρήγορα και εύκολα.

Ποιες όμως είναι οι πόλεις του εξωτερικού με εντυπωσιακές παραλίες και πισίνες που βρίσκονται κεντρικά;

1. Πάρκο Amager Beach, Κοπεγχάγη

Francis Dean via Getty Images

Η ιδανική παραλία με άμμο, δύο χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Κοπεγχάγης βρίσκεται μέσα σε ένα τεχνητό νησάκι που δημιουργεί μια ήρεμη λίμνη, το τέλειο σημείο για να πλατσουρίσετε και να κάνετε θαλάσσια σπορ.

2. Τιεφενμπρούνεν, Ζυρίχη

KEY

Η αγάπη των τουριστών για τη Ζυρίχη δεν αποδίδεται μόνο με την επίσκεψη στις Ελβετικές Αλπεις. Η Ζυρίχη έχει 18 σημεία για κολύμπι σε γαλανά νερά με όμορφα τοπία για φόντο. Η παραλία Τιεφενμπρούνεν βρίσκεται στις ακτές της λίμνης της Ζυρίχης και είναι μια όαση για μικρούς και μεγάλους. Για μια διαφορετική εμπειρία, οι άνδρες μπορούν να κολυμπήσουν στην πισίνα - ποταμό, η οποία υπάρχει εκεί από το 1864. Η πισίνα Stadthausquai είναι αποκλειστικά για γυναίκες, με θέα την παλιά πόλη.

3. Πισίνα Tooting Bec Lido, Λονδίνο

Andrea Baldo via Getty Images

Το Λονδίνο έχει πολλά σημεία για κολύμπι, τα οποία επαναλειτουργούν τις ζεστές μέρες στην πόλη. Μια βόλτα στο βόρειο Λονδίνο και τους ανοιχτούς χώρους του πάρκου Hampstead Heath, θα σας φέρει μπροστά σε τρεις πισίνες για μπάνιο. Η τεράστια πισίνα Tooting Bec Lido, έχει μήκος 91 μέτρα και αρκετό χώρο για επαγγελματίες κολυμβητές και ερασιτέχνες. Η πισίνα Brockwell Lido έχει μια όμορφη καφετέρια και το Hyde Park, ένα σημείο - έκπληξη για κολύμπι, στην Serpantine Lido.

Carl Court via Getty Images

4. Μολιτορ, Παρίσι

Η δημοφιλής πισίνα Μολιτορ στο Παρίσι, είναι αγαπημένος προορισμός. Η μαγευτική πισίνα που παρέμενε κλειστή για 25 χρόνια μέχρι το 2014 που ξανάνοιξε, έχει γύρω της 124 δωμάτια με θέα τα καταγάλανα νερά.

5. Muggelsee, Βερολίνο

fhm via Getty Images

Το Βερολίνο μπορεί να απέχει πολύ από τη θάλασσα, αλλά οι κάτοικοι και οι τουρίστες μπορούν να κολυμπήσουν σε μια σειρά από πολύ εντυπωσιακές λίμνες. Η κλασική παραλία Wannsee «άνοιξε» στο κοινό το 1907 και είναι ακόμα δημοφιλής, ενώ η πανέμορφη Muggelsee διαθέτει χώρο για κολύμπι και για απασχόληση των παιδιών.

Πηγή: cnn com