Ποιες ήταν οι αντιδράσεις των φίλων της Marvel για τη νέα μουσουλμάνα σούπερ ήρωα;

Η Marvel είναι ικανή για πολλά αξιόλογα πράγματα στο χώρο των ταινιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το «Black Panther», ένα τεράστιο πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο πρωταγωνίστησαν αποκλειστικά μαύροι ηθοποιοί. Ωστόσο, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα γυναίκα σούπερ ήρωας να πρωταγωνιστεί. Αυτό θα αλλάξει του χρόνου, όταν θα κάνει το ντεμπούτο της η Ms. Marvel στην επόμενη ταινία «Captain Marvel».

Σύμφωνα με το indy100, αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο γιατί μια ακόμη ταινία Marvel με πρωταγωνιστή γυναίκα είναι στις επάλξεις, αλλά και γιατί η Ms Marvel πρόκειται να είναι Μουσουλμάνα έφηβη από το Πακιστάν με το όνομα Kamala Khan, η οποία έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο τεύχος 14 του Captain Marvel.

Οι αντιδράσεις των φίλων της Marvel είναι ενθαρρυντικές για το μελλοντικό εγχείρημά τους:

«Μπορείτε να φανταστείτε τη Ms Marvel να την υποδύεται μουσουλμάνα ηθοποιός; Ίσως κάνει και κάτι σωστό η Marvel για μια φορά»

«Αν όντως κάνουν ταινία Ms Marvel, η Kamala πρέπει να έχει σκούρο δέρμα, να είναι μουσουλμάνα από το Πακιστάν, κάτω των 21 και καμία άλλη».

«Θα ήταν τέλειο να έδιναν το ρόλο σε μια έφηγη Πακιστανο-Αμερικάνα κοπέλα».

«Είναι μια τέλεια ευκαιρία για ποικιλομορφία και εκπροσώπηση. Ξέρω πως ήμουν ενθουσιασμένος με το που βγήκε το Black Panther και θέλω οι Μουσουλμάνοι και οι Πακιστανοί να νιώθουν το ίδιο. Είναι υπέροχο να βλέπεις ανθρώπους σαν εσένα στα Μέσα».

«Χωρίς να θέλω να ακουστεί κλισέ, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη με την ταινία Ms Captain καθώς οι νότιοι Ασιάτες σπάνια εκπροσωπούνται σε τέτοιου είδους ταινίες».

«Είναι σπάνιο να γράφονται ιστορίες για μικρές μουσουλμάνες. Ms Marvel σε χρειαζόμαστε».

«Η Ms Marvel ήταν το πρώτο κόμικ που αγόρασα με δικά μου λεφτά. Αν η Kamala βγει και στους κινηματογράφους θα τρελαθώ από τη χαρά μου».

Σε συνέδριο του 2016 για την ανάπυξη του κόμιξ σε ταινία. 
Σε συνέδριο του 2016 για την ανάπυξη του κόμιξ σε ταινία. 

Παρόλο που η Kamala είναι η τέταρτη ενσάρκωση του χαρακτήρα Ms Marvel στα κόμικς, είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής. Όχι μόνο είναι ο πρώτος μουσουλμανικός χαρακτήρας για κόμικ, είναι επίσης μια από τις καλύτερες προσεγγίσεις του μουσουλμανισμού σε όλο τον λαϊκό πολιτισμό, κάτι που σπάνια βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια

Πηγή: indy100, Unilad