ΔΙΕΘΝΕΣ
05/02/2019 14:58 EET

Ποινή φυλάκισης ενός έτους για φορολογική απάτη στον Ζοζέ Μουρίνιο: Πόσα πληρώνει για να μην την εκτίσει

Πόσα θα πληρώσει.

Phil Noble / Reuters

Ποινή φυλάκισης ενός έτους δέχτηκε ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοζέ Μουρίνιο, για φορολογική απάτη σε βάρος του ισπανικού κράτους, ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο απόφασης ισπανικού δικαστηρίου την Τρίτη- αν και ο Πορτογάλος δεν θα μπει στη φυλακή.

Σύμφωνα με την απόφαση, το αρμόδιο υπουργείο και οι δικηγόροι του Μουρίνιο συμφώνησαν να «ανταλλάξουν» την ποινή 12μηνης κάθειρξης με ημερήσιο πρόστιμο 250 ευρώ για 24 μήνες, που αναλογεί σε 182.500 ευρώ, καθώς, στο πλαίσιο της ισπανικής νομοθεσίας, υπάρχει η δυνατότητα ποινές φυλάκισης κάτω των δύο ετών να εκτίονται υπό επιτήρηση.

Βάσει της απόφασης του δικαστηρίου, ο Μουρίνιο έδωσε άδεια χρήσης των δικαιωμάτων χρήσης των «image rights» του σε εταιρείες με έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και στην Ιρλανδία το 2004, μα άφησε τα κέρδη αυτά έξω από τις φορολογικές του δηλώσεις το 2011 και το 2012, όταν ήταν προπονητή της Ρεάλ και – από οικονομικής άποψης- κάτοικος Ισπανίας, «με στόχο την απόκτηση παράνομων κερδών».

Πέρα από την ποινή φυλάκισης ενός έτους, στον Μουρίνιο επιβλήθηκε πρόστιμο 1,9 εκατ. ευρώ, 60% του ποσού στο οποίο αφορούσε η φορολογική απάτη, καθώς και 121.764 ευρώ σε τόκους.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post