ΔΙΕΘΝΕΣ
30/11/2018 07:38 EET | Updated 30/11/2018 10:10 EET

Ποιο La Casa De Papel – Η μεγαλύτερη ληστεία στον κόσμο έγινε πριν 35 χρόνια με παρόμοιο τρόπο

Daily Herald Archive via Getty Images

Το σχέδιο είχε οργανωθεί άψογα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας και τέθηκε σε εφαρμογή στις 26 Νοεμβρίου του 1983. Όχι σε κάποιο νομισματοκοπείο, όπως στη σειρά του Netflix «La Casa De Papel», όπου εκτυλίσσεται στο νομισματοκοπέιο της Ισπανίας, αλλά στην αποθήκη Brinks Mat του αεροδρομίου του Χίθροου, όπου κατά τις πληροφορίες φυλάσσονταν 3 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε μετρητά.

Με τη βοήθεια ενός εκ των ανδρών της ασφάλειας, οι έξι μασκοφόροι διείσδυσαν στην απαγορευμένη περιοχή, ακινητοποίησαν τους φύλακες και άνοιξαν την κεντρική είσοδο της αποθήκης. Μέχρι εδώ μοιάζει πολύ με τη δημοφιλή σειρά.

Daily Herald Archive via Getty Images

Αυτό που αντίκρισαν στο χρηματοκιβώτιο τους αιφνιδίασε... Αντί για τα χαρτονομίσματα που περίμεναν, βρήκαν 10 τόνους χρυσού σε ράβδους, αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών, που προορίζονταν για την Άπω Ανατολή.

Τα νέα δεδομένα ανέτρεψαν όλο τον αρχικό σχεδιασμό. Κάποιοι χρειάστηκε να φύγουν για να αναζητήσουν μεγαλύτερο μεταφορικό μέσο και η όλη επιχείρηση διήρκεσε, αντί για πέντε λεπτά, δύο ολόκληρες ώρες!

Ο εντοπισμός των δραστών αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολη υπόθεση απ′ ό,τι περίμεναν οι αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιαρντ. Αναζητώντας ανάμεσα στους συνήθεις υπόπτους, διαπίστωσαν τους συγγενικούς δεσμούς του εγκεφάλου της ληστείας, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, με τον φύλακα - συνεργό, η συμπεριφορά του οποίου είχε κινήσει ήδη τις υποψίες των αρχών. Η εξάρθρωση της σπείρας ήταν θέμα χρόνου...

Fiona Hanson - PA Images via Getty Images