Ποιος είναι ο 27χρονος νέος γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής και ποιοι οι τομεάρχες

Τι αναφέρει η απόφαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος για την τουρκική επιθετικότητα και τη συνταγματική αναθεώρηση

Ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά και τους Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Καμίνη, Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Παπανδρέου και Θανάση Θεοχαρόπουλο να συζητούν θέματα πολιτικής, αλλά και οργανωτικής φύσεως.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος κατόπιν εισήγησης της Φώφης Γεννηματά επέλεξε τον 27χρονο Μανώλη Χριστοδουλάκη για γραμματέα, ενώ εκπρόσωπος Τύπου παραμένει ο Παύλος Χρηστίδης. Η εισήγηση του Π.Σ. θα επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή.

Ποιος είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης

Ο Μανώλης Χριστοδούλου είναι Υπεύθυνος Τομέα Έργων στη Datamed SA. Είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής του μεταπτυχιακού Τμήματος «Κλινική Παιδιατρική και Νοσηλευτική Έρευνα» στο μάθημα «Πληροφορική της Υγείας», στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Πολιτικές Επιστήμες και την Πολιτική Οικονομία.

Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι τομεάρχες του Κινήματος Αλλαγής

Μετά την ολοκλήρωση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής συγκροτούνται οι εξής θεματικοί κύκλοι πολιτικής που θα λειτουργούν με την ευθύνη μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

1. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ( Υπεύθυνος: Γιώργος Παπανδρέου)

1.1 Τομέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

1.2 Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής

  • Τομέας Άμυνας
  • Τομέας Απόδημου Ελληνισμού

2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΘΕΣΜΩΝ & ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ (Υπεύθυνος: Γιώργος Καμίνης)

2.1 Τομέας Υγείας

  • Τομέας Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων (ΠΡΟΝΟΙΑ)
  • Τομέας Εργασίας
  • Τομέας Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Τομέας Δημόσιας Διοίκησης
  • Τομέας Αυτοδιοίκησης
  • Τομέας Δικαιοσύνης
  • Τομέας Προστασίας Πολίτη
  • Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής/ Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
  • Τομέας Θεσμών – (Σύνταγμα – Διαφάνεια- Πολιτικό Σύστημα)

3. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Υπεύθυνος: Νίκος Ανδρουλάκης)

3.1 Τομέας Περιβάλλοντος – Κλιματικών Αλλαγών / Βιοποικιλότητας

3.2 Τομέας Ενέργειας

3.3 Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής

3.4 Τομέας Τουρισμού

3.5 Τομέας Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας

3.6 Τομέας Δημόσιων Υποδομών & Μεταφορών

3.7 Τομέας Νησιωτικής Πολιτικής – Ναυτιλίας

4. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (Υπεύθυνος: Θανάσης Θεοχαρόπουλος)

4.1 Τομέας Παιδείας

4.2 Τομέας Πολιτισμού.

4.3 Τομέας Αθλητισμού.

4.4 Τομέας Έρευνας, τεχνολογίας και Ψηφιακής Οικονομίας

4.5 Τομέας Νεοφυών Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας

George Vitsaras / SOOC

Οι θέσεις του Κινήματος Αλλαγής

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει επιλέξει να βαδίσει στον δικό του διακριτό και αυτόνομο δρόμο, ώστε με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωή της χώρας» τονίζεται στην απόφαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, η οποία απορρίπτει κατηγορηματικά την συμμετοχή «σε ”μέτωπα”, που όψιμα οι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. διαγκωνίζονται για να συγκροτήσουν».

«Παράλληλα, εξακολουθούμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για μείζονα θέματα που απαιτούν εθνική συνεννόηση. Γιατί η εθνική συνεννόηση δεν πρέπει να συγχέεται με τις επιλογές για κυβερνητικές συνεργασίες» υπογραμμίζει το Πολιτικό Συμβούλιο του νέου κόμματος και προσθέτει ότι «η συνταγματική αναθεώρηση, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, η ενίσχυση των θεσμών, η θωράκιση του κράτους δικαίου, πρέπει τώρα με θεσμικές διαδικασίες να ικανοποιηθούν».

Για την τουρκική επιθετικότητα και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, υπογραμμίζεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει, ούτε στρατηγική αλλά πολύ περισσότερο, ούτε καν την αναγκαία σοβαρότητα και ενιαία φωνή στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης» επιρρίπτοντας την ευθύνη στο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «καθώς, μεταξύ άλλων, ανέχεται, καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του υπουργού Εθνικής Άμυνας».

Τέλος για την κατάσταση στη Συρία, σημειώνεται ότι «επιβάλλεται η έρευνα από τον ΟΗΕ για την χρήση χημικών και για τα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται».

Δημοφιλή