ΔΙΕΘΝΕΣ
27/08/2019 15:02 EEST

Ποιος σκοτώνει τα μικρά καγκουρό στην Αυστραλία;

Μυστήριο ο θάνατός τους ενώ βίντεο αποκαλύπτει την τραγικότητα της κατάστασης.

Dozens of wallabies have been found dead in the same area near Cairns, an Australian city, since Wednesday. Some see the creatures as pests.CreditCreditShai Ager

Σώματα δεκάδων καγκουρό ήταν απλωμένα πάνω στο γρασίδι, με τα πόδια τους άκαμπτα σαν κλαδιά. Δεν υπήρχε ούτε ένα ζωντανό.

Μια άλλη μέρα, στο ίδιο μέρος, μια οικολόγος ομάδα διάσωσης βρήκε τρία ακόμα καγκουρό ετοιμοθάνατα. Είχαν αφρούς στο στόμα και ξεψύχησαν μπροστά στα μάτια της.

Ποιος ή τι σκότωσε τα μικρά είναι ένα μυστήριο, αλλά μέχρι σήμερα από την προηγούμενη Τετάρτη έχουν βρεθεί 37 νεκρά καγκουρό. Οι τοπικές αρχές θεωρούν ότι ο θάνατός τους δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια. Τις επόμενες μέρες  αναμένεται η έκθεση τοξικολογίας.

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, στο ίδιο προάστιο, 17 καγκουρό είχαν βρεθεί νεκρά μέσα σε δύο μέρες. Σύμφωνα με την αστυνομία κάποιος τα είχε πυροβολήσει με τουφέκι.  Σε ένα βίντεο, όμως, που δημοσιεύτηκε στο Facebook από τους διασώστες, μερικά από τα νεκρά καγκουρό είχαν γαλακτώδη λευκά μάτια, που σημαίνει πιθανή δηλητηρίαση.

Τέλος, υπάρχουν και οι φράχτες.

Πολλοί άνθρωποι στην Αυστραλία βλέπουν τα μικρά καγκουρό ως ζώα χειρότερα και από αρουραίους και εκνευρίζονται ειδικά όταν μπαίνουν σε γήπεδα ποδοσφαίρου. Διασώστες είχαν κάνει μερικά ανοίγματα στους φράχτες που τους επέτρεπαν να μπαινοβγαίνουν αλλά την περασμένη εβδομάδα οι φράκτες είχαν σπάσει.  

Ή κάποιος έσπασε τους φράκτες ώστε να προκαλέσει τον θυμό κάποιου και να τα σκοτώσει ή ήταν το ίδιο πρόσωπο ή ομάδα που τα σκότωσε;

Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Οι οι αρχές εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο ότι κάποιο βακτήριο σκοτώνει τα ζώα.

πηγή: The News York Times