ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/09/2018 07:33 EEST

«Πόλεμος» στη νύχτα: Πώς στήθηκε η ενέδρα με Καλάσνικοφ στην Κηφισιά

Eurokinissi

Με πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ δολοφονήθηκε από επαγγελματίες εκτελεστές η 33 ετών δικηγόρος, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο γκαράζ της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην Κηφισιά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν συνολικά 16 κάλυκες στον τόπο του εγκλήματος. Η δικηγόρος βρέθηκε στις 15.20, μεσημέρι Τετάρτης, από τη μητέρα της, η οποία ανησύχησε γιατί δεν ήξερε που βρίσκεται η κόρη της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δολοφονία έγινε πολλές ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης.

Από τις μαρτυρίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί προκύπτει ότι κάποιοι γείτονες άκουσαν κρότους κατά τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης αλλά δεν έδωσαν σημασία. Εκτιμάται ότι η δικηγόρος επέστρεψε στο σπίτι της βραδινές ώρες, με τους δράστες να την περιμένουν στην είσοδο. Όταν άνοιξε την πόρτα του γκαράζ της επιτέθηκαν και την πυροβόλησαν. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη θέση του οδηγού εντός του αυτοκινήτου της.

 

Eurokinissi

 

Το ίδιο πρόσωπο είχε γίνει στόχος τον Οκτώβριο του 2011 στο Γαλάτσι, όπου άγνωστοι την είχαν πυροβολήσει ενώ κατευθυνόταν πεζή από το μαγαζί της μητέρας της στο αυτοκίνητό της. Τότε, οι δράστες δεν πέτυχαν το σκοπό τους, καθώς οι σφαίρες δεν έπληξαν ζωτικά όργανα. Το θύμα έχει στο «βιογραφικό» του δικογραφίες για ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στην Ασφάλεια ήταν γνωστή για τις στενές σχέσεις που διατηρούσε με «βαρύ» όνομα της νύχτας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι υπογράφτηκε σε βάρος της συμβόλαιο θανάτου, το οποίο εκτελέστηκε από «επαγγελματίες». Οι δράστες της έστησαν ενέδρα στο γκαράζ της οδού Στρατηγού Δαγκλή, προκειμένου να μην ακουστούν αλλά και να μην υπάρχει περιθώριο αντίδρασης από το θύμα.

Την έρευνα ανέλαβαν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ξεσκονίζουν φακέλους που αφορούν σε νονούς της νύχτας που έχουν αντιπαλότητα με φερόμενο ως αρχηγό συμμορίας νονών με τον οποίο είχε σχέσεις η δικηγόρος. Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες, που μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τυχόν ταυτοποίηση του όπλου των δραστών.