ΔΙΕΘΝΕΣ
17/01/2018 18:38 EET

«Πολίτες του Ράιχ»: Μυστικός «στρατός» νοσταλγών του Γ' Ράιχ περιμένει την «Ημέρα Χ» στη Γερμανία

ullstein bild via Getty Images

Σχεδόν στα 16.000 ανέρχονται πλέον τα μέλη του κινήματος των Reichsbuerger («Πολίτες του Ράιχ») στη Γερμανία, σύμφωνα με το περιοδικό Focus, που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του RT, κάποιοι εξ αυτών βλέπουν όλο και πιο θετικά τη δημιουργία ένοπλης πτέρυγας και ετοιμάζονται για την «Ημέρα Χ», κατά την οποία θα εξεγερθούν εναντίον της κυβέρνησης.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Focus, η γερμανική υπηρεσία BfV (επιφορτισμένη με την παρακολούθηση εξτρεμιστικών οργανώσεων που απειλούν τη συνταγματική τάξη) απάντησε πως ο αριθμός των μελών του κινήματος έφτανε τα 15.600 τον Ιανουάριο- αύξηση άνω του 50% μέσα σε έναν χρόνο. Οι περισσότεροι από τους εξτρεμιστές βρίσκονται στη Βαυαρία, όπου εκτιμάται πως ανέρχονται στους 3.500. Ακολουθούν η Βάδη- Βυρτεμβέργη με 2.500 και μετά η Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία με 2.200. Χαμηλότερα στη λίστα βρίσκονται η Κάτω Σαξονία και 1.400 και η Σαξονία με 1.300.

Το εξτρεμιστικό αυτό κίνημα φέρεται επίσης να δουλεύει πάνω σε σχέδια για δημιουργία ένοπλης πτέρυγας που θα επιδίδεται σε βίαιες ενέργειες, σύμφωνα με το Focus. «Ετοιμάζονται για την Ημέρα Χ» δήλωσε στο περιοδικό, χωρίς να κατονομαστεί, στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι Reichsbuerger, ένας χαλαρός συνασπισμός εθνικιστικών οργανώσεων ανά τη χώρα, πιστεύουν πως η σύγχρονη Γερμανία και οι πολιτικοί της θεσμοί ελέγχονται από μια κυβέρνηση- μαριονέτα την οποία εγκατέστησαν οι νικητές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου- κάτι που την καθιστά παράνομη. Πολλά μέλη των «Πολιτών του Ράιχ» θεωρείται πως πρόσκεινται στην ακροδεξιά και υποστηρίζουν πως το Γ′ Ράιχ (που έλαβε τέλος το 1945, με τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας) θα έπρεπε να επιστρέψει στα σύνορα που είχε πριν το 1937, τα οποία περιελάμβαναν μεγάλες εκτάσεις εδαφών της Πολωνίας, της Τσεχίας και άλλων γειτονικών χωρών.

Στο παρελθόν θεωρούνταν ως γραφικοί συνωμοσιολόγοι, αλλά μια σειρά επιθέσεων εναντίον της αστυνομίας έχει αναγκάσει τη γερμανική κυβέρνηση να ασχοληθεί περισσότερο μαζί τους.

Sponsored Post