ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/09/2016 16:24 EEST | Updated 26/09/2016 16:24 EEST

Άδωνις Γεωργιάδης κατά Χρήστου Σπίρτζη με βαρείς χαρακτηρισμούς μέσα στη Βουλή

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντάς τον πρωταγωνιστή του «Καλογρίτσας gate». Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι είναι εκείνος που έδινε τα έργα στον Χρήστο Καλογρίτσα και «κανόνιζε τα δάνεια στην Τράπεζα Αττικής».

Ο κ. Γεωργιάδης, επιτέθηκε με υβριστικές εκφράσεις πως τον κ. Σπίρτζη και είπε πως αντί να σηκωθεί να φύγει «έχει τα μούτρα να εμφανίζεται και στη Βουλή».

Οι αναφορές αυτές του κ. Γεωργιάδη, προκάλεσαν τις σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους αποκάλεσε «υποκριτές και φαρισαίους», ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε να απαλειφθούν από τα πρακτικά της Βουλής οι συγκεκριμένες φράσεις του βουλευτή της ΝΔ, εναντίον υπουργών και συναδέλφων τους.

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τους υπουργούς ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο όταν λένε ότι δεν ιδιωτικοποιούνται οι ΔΕΚΟ, που εντάσσονται στο Υπερταμείο και υποστήριξε ότι πρόκειται περί εν δυνάμει ιδιωτικοποίηση, αφού για 99 χρόνια το Υπερταμείο θα είναι αρμόδιο να αποφασίσει γι’ αυτό.

«Εάν οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση προσπαθούσε να ψηφίσει αυτό το πράγμα που φέρνετε εσείς, θα ήταν χιλιάδες κόσμος έξω κι ο κ. Τσακαλώτος μαζί, όπως έκανε την εποχή των αγανακτισμένων και θα φωνάζατε για το ξεπούλημα. Αλλά τώρα για τις καρεκλίτσες σας πάνε αυτά. Για να μείνετε εσείς βουλευτές ό,τι και να σας φέρει ο Τσίπρας θα το ψηφίσετε και θα βρίσκετε μια ωραία δικαιολογία. Κοροϊδέψατε τους ψηφοφόρους σας. Μια χαρά όλα τα ιδιωτικοποιείτε. Αφού εγώ, που είμαι φανατικός υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων, δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω πια», είπε ακόμη, απευθυνόμενος προς τα έδρανα της συμπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης πρόφερε το όνομα του υπουργού Υποδομών λάθος και συγκεκριμένα «Σπρίτζη».

Μετά δε το τέλος της αγόρευσής του, ο προεδρεύων στο σώμα, ο κ. Κώστας Μπάρκας του επισήμανε ότι πρόφερε λάθος του όνομα του υπουργού Υποδομών, καθώς δεν είναι «Σπρίτζης» αλλά «Σπίρτζης» όπως είπε.

Αυτό όμως αρκούσε για ένα νέο ξέσπασμα από μέρους του κ. Γεωργιάδη ο οποίος αμέσως απάντησε: «Είτε Σπρίτζης, είτε Σπίρτζης το ίδιο λαμόγιο παραμένει ή καλύτερα αρχιλαμόγιο και όχι απλά λαμόγιο».

Το επίμαχο απόσπασμα θα το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από το 8:42

Sponsored Post