ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/09/2015 08:30 EEST | Updated 27/09/2015 08:36 EEST

H Μπέττυ Μπαζιάνα απαντά στις επικρίσεις για την πρόσληψή της από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Sooc

Στις καυστικά σχόλια που διαδόθηκαν στο διαδίκτυο για την πρόσληψή της από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας απαντά η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέττυ Μπαζιάνα. Την περασμένη εβδομάδα, δημοσιεύτηκε η είδηση ότι η πρώτη κυρία της Ελλάδος θα διδάσκει ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου, γεγονός που έκανε πολλούς να κάνουν λόγο για «ρουσφέτια» και «αναξιοκρατία».

Η εφημερίδα Real επικαλείται δηλώσεις της κ. Μπαζιάνας(χωρίς να αναφέρει που έγιναν αυτές), με τις οποίες απαντά στις επικρίσεις, αναφέροντας πως είναι τιμή της που επιλέχθηκε να διδάξει σε ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας μας.

«Δεν θα μπορούσα να σταματήσω να εργάζομαι», τόνισε η κ. Μπαζιάνα, τονίζοντας πως δεν θεωρεί ότι έχει κάποιο αξίωμα επειδή είναι η σύντροφος του πρωθυπουργού.

«Έθεσα το έργο μου στην κρίση του Πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή με βάση συγκεκριμένα κριτήρια», πρόσθεσε.

Στην συνέχεια, η ίδια ζήτησε να αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή προσωπικότητα από τον σύζυγό της.

«Ας κριθώ γι' αυτό που είμαι και γι' αυτό που πράττω. Όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για μια γυναίκα».

«Ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας την δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί και ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από την ζωή μας», είπε, προσθέτοντας ότι όλα τα αξιώματα κάποια στιγμή εκπίπτουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Μπαζιάνα που επικαλείται η εφημερίδα Real, ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο είχε κάνει δεκτή την αίτησή της να διδάξει το 2014, όμως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα η ίδια επανεξέτασε το ενδεχόμενο να φύγει στο εξωτερικό.

«Οι εκλογές του Ιανουαρίου άλλαξαν την οργάνωση της οικογένειας και γι' αυτό εγκατέλειψα την ιδέα της μετεγκατάστασης. Ίσως στο μέλλον... ποιος ξέρει;».