ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/03/2016 08:01 EET | Updated 07/03/2016 10:42 EET

Αλληλεγγύη για το προσφυγικό ζητά και ο Νταβούτογλου

ASSOCIATED PRESS
Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu, center, speaks with the media as he arrives for an EU summit at the EU Council building in Brussels on Monday, March 7, 2016. European Union leaders are holding a summit in Brussels on Monday with Turkey to discuss the current migration crisis. (AP Photo/Francois Walschaerts)

Μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση είναι η αλληλεγγύη, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας σήμερα στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για τη δεύτερη Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας μέσα σε τρεις μήνες, παρατήρησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ είναι απαραίτητη για την Τουρκία και το αντίστροφο.

«Πρέπει να δούμε τη συνολική εικόνα, όχι μόνο την παράτυπη μετανάστευση» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι σήμερα συζητείται το μέλλον της Ευρώπης και ότι τώρα οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συνειδητοποιήσει ποιές είναι οι προκλήσεις.

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως η συνάντηση που είχε χθες βράδυ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε ήταν «εποικοδομητική» και πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ΕΕ», δήλωσε ο Α. Νταβούτογλου και κατέληξε λέγοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να γίνει μέλος της ΕΕ και ότι η ένταξή της θα ήταν επιτυχία για την ΕΕ και σημείο καμπής για τις μεταξύ τους σχέσεις.

Sponsored Post