ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/07/2016 05:15 EEST | Updated 22/07/2016 05:15 EEST

Τα «πήρε» η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με τη συγνώμη του Μουζάλα προς τον Δένδια

Eurokinissi

«Συγγνώμη σε ποιον;». Αυτός είναι ο τίτλος της οργισμένης ανακοίνωσης που εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συγνώμη που ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας από τον Νίκο Δένδια, παραδεχόμενος πως η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτό που εκτιμούσε, όταν διαδήλωνε εναντίον του τότε υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

Ειδικότερα ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM είπε: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δένδια, διότι κάποτε διαδήλωνα εναντίον του για τις συνθήκες στα προαναχωρησιακά κέντρα και χρειάσθηκε να γίνω υπουργός για να μάθω ότι υπήρχε εμπλοκή με το Ελεγκτικό συνέδριο και με τα οικονομικά και δεν έφταιγε ο κ. Δένδιας, δεν υπήρχαν λεφτά για να καλυτερέψουν οι συνθήκες εκεί. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα».

Λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Δένδιας, σχολίασε: «Οφείλω να αναγνωρίσω πως δεν είναι σύνηθες, ένας υπουργός ή πολιτικός να έχει το θάρρος να το κάνει».

Ωστόσο η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή της, υπογραμμίζοντας πως ο Δένδιας  έχει συνυφανθεί με μία από τις μελανότερες πτυχές της τριετούς διακυβέρνησης Σαμαρά: με το όργιο καταστολής και αυταρχισμού.

«Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε οποιονδήποτε λόγο για να ζητήσουμε συγγνώμη από τον προαναφερθέντα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Συγγνώμη σε ποιον; Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την δήλωση Μουζάλα

Ο Νίκος Δένδιας  έχει συνυφανθεί με μία από τις μελανότερες πτυχές της τριετούς διακυβέρνησης Σαμαρά: με το όργιο καταστολής και αυταρχισμού. Η υπουργεία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον «Ξένιο Δία», τις επιχειρήσεις «σκούπα» μεταναστών και προσφύγων από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Έβρο, με τους βασανισμούς των 15 αντιφασιστών συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ (η καταγγελία των οποίων είχε λάβει διεθνή χαρακτηριστικά), με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης της Αμυγδαλέζας και άλλων κέντρων κράτησης, με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε όποιον –  φοιτητή ή εργαζόμενο, άνεργο ή μετανάστη – τολμούσε να διεκδικήσει, να αντισταθεί, να σηκώσει κεφάλι.

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε οποιονδήποτε λόγο για να ζητήσουμε συγγνώμη από τον προαναφερθέντα».