ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/01/2017 10:10 EET | Updated 17/01/2017 10:36 EET

Νέα ανοικτή πρόσκληση σε κόμματα και κινήσεις από τα κόμματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

SOOC

Η προέδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο προέδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, και ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, Γιάννης Τούντας, που εκπροσωπούν τα κόμματα και τις κινήσεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, είχαν στο γραφείο της κ. Γεννηματά στη Βουλή την πρώτη συνάντησή τους μετά και τη σύμπραξη του ΚΙΔΗΣΟ.

Οι τέσσερις επικεφαλής συζήτησαν τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς και επαναδιατυπώθηκε το κάλεσμα σε κόμματα, κινήσεις και πολιτικά στελέχη για συμπόρευση όλων των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού Κέντρου και της ανανεωτικής Αριστεράς, καθώς, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «είναι η ώρα για αποφάσεις και για ενότητα και όχι για κατακερματισμό δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα και υλοποιούνται με πρόταγμα τη διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης του τόπου μακριά από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ για να ξεφύγει η χώρα από το τεχνητό δίπολο και να υπερβεί την κρίση».

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα της επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις στην οικονομία και στην αξιολόγηση, το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα, και επιβεβαιώθηκε συμφωνία στο κοινό πολιτικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Sponsored Post