ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/01/2015 16:11 EET | Updated 19/01/2015 18:14 EET

Συνάντηση Σαμαρά - Αβραμόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου

Eurokinissi

Το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος αργά το απόγευμα της Δευτέρας, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που χειρίζεται, τα θέματα ασφάλειας, μετανάστευσης και ιθαγένειας και πως έκαναν μια γενική επισκόπηση για όσα συμβαίνουν στον ευρωπαϊκό χώρο.

«Βρίσκομαι εδώ με την ειδικότητα του επιτρόπου και δεν μου επιτρέπεται να εμπλακώ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά έχοντας πάντα και την ιδιότητα του στελέχους της ΝΔ. Κι έτσι ευχήθηκα στον πρωθυπουργό καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές. Πάντοτε σημειώνοντας ότι πρέπει να κρατηθεί σταθερή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια που τον εμφανίζουν ως πιθανό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «Είμαι Νεοδημοκράτης, είναι ανυπόστατες οι φήμες περί υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Είμαι επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία, ανταποκρινόμενος στην αποστολή που μου έχει αναθέσει η Ευρώπη στο όνομα των Ευρωπαίων και βεβαίως των Ελλήνων πολιτών» τόνισε, ενώ σε επόμενη σχετική ερώτηση απάντησε πως «δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα».

Επίσης, σε ερώτηση για τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και τη σχετική πρόταση Γιούνκερ, είπε ότι είναι κάτι που όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου επιδιώκουν εδώ και καιρό και «βεβαίως και η ελληνική κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο που προηγήθηκε και μέχρι το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής έχει δώσει το δικό της αγώνα». Σημείωσε επ’ αυτού ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Συμβούλιο Κορυφής και πως δεν είναι κάτι που αποφασίζει η Κομισιόν.

Sponsored Post