ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/06/2016 07:01 EEST | Updated 22/06/2016 09:44 EEST

Θεοδωράκης: Δεν θα συνεργαστούμε με μια τόσο κακή κυβέρνηση

HuffPost Greece

«Μπορούμε να φτάσουμε τόσο κοντά όσο να ακούσουμε τις προτάσεις του αλλά όχι τόσο κοντά, όσο να συνεργαστούμε με μια τόσο κακή κυβέρνηση. Δεν γοητευόμαστε από τον πρωθυπουργό απλά και μόνο επειδή θα συζητήσουμε για τον εκλογικό νόμο», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ενόψει της συνάντησης της Παρασκευής με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι είναι καχύποπτος καθώς δεν γνωρίζει τι προτείνει η κυβέρνηση και τόνισε ότι, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στοιχειωδώς, θα έπρεπε να είχαν παρουσιάσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η πρότασή τους για τον εκλογικό νόμο. Επέκρινε όμως, και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία όπως είπε, παίζει «κρυφτούλι».

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του "ΣΚΑΙ" είπε πως το Ποτάμι προτείνει: « Μένει το 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, μειώνεται το μπόνους των 50 εδρών σε 15 - 25 έδρες, πρέπει να σπάσουν οι περιφέρειες και να αποσαφηνιστεί το αν θα υπάρχουν λίστες ή σταυρός, όπως επίσης και το αν θα ψηφίζουν οι έλληνες του εξωτερικού και για πόσες έδρες ». Πρότεινε επίσης, 5 έδρες να εκλέγονται από τους κατοίκους του εξωτερικού.

 

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ζ.Κ. Γιούνκερ είπε ότι: «O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ό,τι περίπου λέμε εμείς, ότι με αυτό το πρόγραμμα θα ζήσουμε και το ότι η αλλαγή του προγράμματος είναι έξω από την πραγματικότητα », καταρρίπτοντας τις οποίες υποσχέσεις της αντιπολίτευσης για αλλαγές στα συμφωνηθέντα.

Sponsored Post