ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/08/2015 06:46 EEST | Updated 24/08/2015 10:16 EEST

Γεωργιάδης για μεταναστευτικό: Να κλείσουμε τα σύνορα εάν χρειαστεί

Sooc

«Θα πρέπει να πούμε στον κόσμο, όπως και τα άλλα κόμματα, τι θα κάνουμε αν κερδίσουμε τις εκλογές. Δύο πράγματα η ΝΔ βάζει ως στόχους, αν βγει πρώτη. Τη μείωση των φόρων, γιατί το μνημόνιο του Τσίπρα δεν βγαίνει, και να ελέγξουμε τις μεταναστευτικές ροές, να κλείσουμε τα σύνορα, αν χρειαστεί», δήλωσε στον ραδιοσταθμό real ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είχε ελέγξει τη μεταναστευτική ροή. Πώς το είχε κάνει αυτό; Με την επιχείρηση "Ξένιος Δίας" στην επικράτεια, με τη μη εφαρμογή του νόμου Ραγκούση, τον οποίο εφάρμοσε η κ. Χριστοδουλοπούλου και μας τίναξε όλους στον αέρα, αφού διπλασιάστηκαν οι μεταναστευτικές ροές. Το μεταναστευτικό στις εκλογές του 2012 ήταν ένα από τα πρώτα θέματα στην προεκλογική ατζέντα. Στις εκλογές του 2015 δεν υπήρχε ως ζήτημα, γιατί η ΝΔ, με την πολιτική της, το είχε περιορίσει» πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για μείωση των φόρων μέσω και της μείωσης του μισθολογίου στο Δημόσιο, ενώ υποστήριξε πως η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές.

«Αν βγει η ΝΔ θα έχουμε κυβέρνηση, διότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε πάλι εκλογές. Θα δούμε ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή και συνεργαστούμε, δηλαδή με Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, θα δούμε. Το σημαντικό είναι να έχουμε κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς πηγαίνει από εκλογές σε δημοψήφισμα και από δημοψήφισμα σε εκλογές. Εμείς προσπαθήσαμε να μειώσουμε τους φόρους και είχαμε αρχίσει να το κάνουμε αυτό. Αν δεν μειωθούν οι φόροι, η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα. Το μόνο κόμμα που εγγυάται πως θα μειωθούν οι φόροι είναι η ΝΔ και αυτό θα γίνει με μείωση κρατικών δαπανών και της μείωσης του μισθολογίου στο Δημόσιο» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σκληρή επίθεση στον Βαρουφάκη

Με παραπομή στο ειδικό Δικαστήριο απείλησε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι, εάν το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος με συνέντευξή του την Κυριακή στον Guardian είχε προειδοποιήσει με αποκαλύψεις αν του ασκηθεί δίωξη για προδοσία.

«Είπε χθες ο κ. Βαρουφάκης "εάν με καταδικάσουν για εσχάτη προδοσία θα τους αποκαλύψω". Δεσμεύομαι εγώ, ως ΝΔ, ότι αν είμαστε πρώτοι θα πάμε στο Ειδικό Δικαστήριο τον κ. Βαρουφάκη. Και θα πάμε στο Ειδικό Δικαστήριο τον κ. Βαρουφάκη, και ελπίζω κι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τώρα, για να λύσουμε τη γλώσσα του κ. Βαρουφάκη και να μας αποκαλύψει ποιοι είναι αυτοί που τον έβαλαν να κάνουν αυτά που έκανε», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως «Ο Βαρουφάκης θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο σίγουρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσει ο Βαρουφάκης. Ο Βαρουφάκης ήρθε και έβλαψε την Ελλάδα κατά 60 δισ.».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)