ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/02/2015 12:23 EET | Updated 04/02/2015 12:25 EET

Reuters: Γερμανικό βέτο σε κάθε αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα

ASSOCIATED PRESS
German Chancellor Angela Merkel addresses the media during a joint press conference as part of a meeting with Prime Minister of Singapore Lee Hsien Loong at the chancellery in Berlin, Germany, Tuesday, Feb. 3, 2015. (AP Photo/Steffi Loos)

Επικαλούμενο απόρρητο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters με δημοσίευμά του αναφέρει ότι η Γερμανία διαφωνεί και θέτει βέτο σε όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, στο EuroWorking Group το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες επρόκειτο, σύμφωνα με το Reuters, να παρουσιαστεί έγγραφο το οποίο θα καλέσει την κυβέρνηση να τηρήσει τις συμφωνίες προηγούμενων κυβερνήσεων και να πάρει πίσω όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Στο έγγραφο αυτό επίσης γίνεται λόγος να μην καταργηθεί η Τρόικα και να τηρηθούν οι δεσμέυσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές ενώ νώ τονίζεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να αποδεχτεί την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος και του ΕΤΧΣ με το Βερολίνο να επιμένει στη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.