ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/04/2015 10:22 EEST | Updated 27/04/2015 12:23 EEST

Πυρά από την αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ «βλέπει» ευνουχισμό Βαρουφάκη

eurokinissi

Με διαφορετικό τρόπο προσεγγίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναβαθμίσει, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, τον ανπλ.υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο μετά και τις επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Ο κ. Βαρουφάκης δεν είδε φως και μπήκε σε αυτή την κυβέρνηση» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης και τονίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών και η πολιτική που εκπροσωπεί ήταν επιλογή της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος σε αυτή την επιλογή του.

«Διότι αν προσπαθήσει να απεμπλακεί από τον υπουργό του, ομολογεί ότι ως τώρα απέτυχε η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση που δήθεν έκανε. Τον πλαισιώνει με διαφορετικούς συνεργάτες, γιατί να τον διώξει δεν μπορεί και να τον κρατήσει όπως ήταν δεν το αντέχει» προσθέτει ο κ. Καραγκούνης.

«Συμφωνούμε απολύτως με τον κ. Καραγκούνη ότι "ο κ. Βαρουφάκης δεν είδε φως και μπήκε σ’ αυτή την κυβέρνηση' και ότι 'αυτός και η πολιτική που εκπροσωπεί είναι επιλογή της κυβέρνησης".Γι’ αυτό ακριβώς και η κυβέρνηση στηρίζει τον Υπουργό Οικονομικών στις στοχευμένες και κατευθυνόμενες επιθέσεις που δέχεται», απάντησε από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση ευνουχίζει τον Βαρουφάκη»

«Αφού χάθηκαν τρεις ολόκληροι μήνες από τις εκλογές, αφού επιδεινώθηκαν όλα τα μεγέθη της οικονομίας, αφού στέγνωσε όλη η ρευστότητα και αφού η χώρα έφτασε στο αμήν, η κυβέρνηση αλλάζει την διαπραγματευτική ομάδα, ευνουχίζει τον κ. Βαρουφάκη, αποσύρει τους συνεργάτες του και προσπαθεί να στείλει στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ μήνυμα πολιτικής βούλησης για συμφωνία» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αλλαγές της κυβέρνησης στην ομάδα διαπραγμάτευσης.

Και συνεχίζει: «Τι συμβαίνει; Οι υπερήφανοι και σκληροί διαπραγματευτές προσδιορίζουν την ομάδα τους με βάση τις οδηγίες των ξένων ή κατάλαβαν πόσο επικίνδυνο για τη χώρα ήταν το παιχνίδι που έπαιζαν έως τώρα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης; Ας δώσουν μια απάντηση στα στελέχη τους και κυρίως στον ελληνικό λαό που γέμισαν ψέματα και ψευδαισθήσεις».

Και καταλήγει: «Ας καταλάβουν, όσο υπάρχει ακόμη περιθώριο, ότι ή θα προσχωρήσουν στην πολιτική μας παραδεχόμενοι τις συκοφαντίες και τα ψέματα πέντε ολόκληρων ετών ή θα καταστρέψουν τα πάντα».

ANEΛ: Στο πρόσωπο του Βαρουφάκη προσβάλλουν την πατρίδα

«Προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι υπάρχουν κόμματα και πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα που όχι απλώς υιοθετούν, αλλά έφθασαν στο σημείο να επιχαίρουν για τις προσβλητικές επιθέσεις που δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται από τους εταίρους και τα φιλικά σε αυτούς διεθνή μέσα ενημέρωσης ο κ. Βαρουφάκης» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

 

«Όσοι δικαιολογούν τις επιθέσεις αυτές από τους εταίρους, ξεχνούν πως στο πρόσωπο του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών προσβάλλουν την Πατρίδα μας. Κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται πως ο στόχος ορισμένων ευρωπαϊκών κύκλων δεν είναι μόνο ο Βαρουφάκης. Σκληροπυρηνικοί κύκλοι σε Βερολίνο και Βρυξέλλες, άλλωστε, επιτίθενται με την ίδια σφοδρότητα και εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου από την πρώτη στιγμή που συμφώνησε να συμμετάσχει και να στηρίξει την κυβέρνηση» πρόσθεσε.

 

«Με τα περί "απομόνωσης της Ελλάδας" που επικαλούνται ως επιχείρημα-καραμέλα οι ίδιες εγχώριες πολιτικές δυνάμεις, συμπεριφέρονται καταφανώς ως συνήγοροι της άκαμπτης και αδιάλλακτης στάσης των δανειστών και παρωθούν την Ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί αδιαπραγμάτευτα τις απαιτήσεις τους. Παραβλέπουν όμως πως οι αμοιβαία επωφελείς λύσεις δεν γίνονται ποτέ με μονομερείς υποχωρήσεις» κατέληξε η κα Χρυσοβελώνη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)