ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/11/2015 05:51 EET | Updated 24/11/2015 05:51 EET

Γαλάζια αρένα στην αίθουσα της Γερουσίας

sooc

Μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης των τεσσάρων στα μέλη της ΚΕΦΕ προκείμενου να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τα διαδικαστικά της νέας εκλογικής διαδικασίας μετά το φιάσκο της Κυριακής, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ καλούνται σήμερα Τρίτη το απόγευμα να αποφασίσουν αν θα ανανεώσουν ή όχι την εμπιστοσύνη τους και στο πρόσωπο του προσωρινού προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαρακη.

Τη σχετική συζήτηση άνοιξε ο ίδιος ο κ. Μεϊμαρακης όταν και εξέφρασε την πρόθεση παραίτησης υπό την προϋπόθεση ότι θα πράξουν το ίδιο και οι άλλοι τρεις συνυποψήφιοι του.

Η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ αναμένεται θυελλώδης με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς μετά την χθεσινή μετωπική αντιπαράθεση που είχε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επιλέγει να μην παραστεί στη συνεδρίαση, ενώ άλλες πληροφορίες φέρουν τον Κώστα Καραμανλή να δίνει το παρών μόνο στην αρχή της διαδικασίας για να ακούσει την ομιλία Μεϊμαράκη και μετά θα αποχωρήσει...

Ζητούμενο παραμένει με ποιον αρχηγό θα πορευτεί η ΝΔ το μεσοδιάστημα μέχρι να αποφασιστεί η νέα ημερομηνία για τις εσωκομματικές εκλογές, από τη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι η πρόταση - από πλευράς Μεϊμαράκη - να οριστεί αντιπρόεδρος ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης και στη συνέχεια να αναλάβει χρέη προέδρου!

Και αυτό γιατί αν ο κ. Πλακιωτάκης δεν γίνει πρώτα αντιπρόεδρος, σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού χρέη Προέδρου θα αναλάβει να ασκήσει ο Γραμματέας του κόμματος της Ν.Δ., δηλαδή ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Άλλα δεν είναι μόνον αυτά.

Ήδη στην σχετική ονοματολογία καταγράφηκαν και άλλες προτάσεις - για την μεταβατική προεδρία του κόμματος - με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτείνει την Μαριέττα Γιαννάκου -η οποία αποδέχθηκε υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν οι τέσσερις υποψήφιοι-, ενώ και ο κ. Μεϊμαράκης έχει δηλώσει ότι μπορεί να είναι η κυρία Γιαννάκου, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη ή ο Δημήτρης Σιούφας. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στο παρασκήνιο μερίδα γαλάζιων στελεχών, μπροστά στον κίνδυνο για ένα νέο φιάσκο και τον κίνδυνο διάσπασης της ΝΔ συζητούν ακόμα και το ενδεχόμενο  

για αλλαγή στον τρόπο εκλογής προέδρου , η οποία θα πρέπει να γίνει μέσα από συνέδριο και όχι απευθείας από την βάση. 

Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου εκτιμούν ότι ήδη το πλήγμα είναι τεράστιο με πιθανό άμεσο αντίκτυπο την απογοητευτική συμμετοχή του κόσμου όποτε οριστεί η νέα ημερομηνία των εκλογών, ενώ - σε τεχνικό επίπεδο - αποφεύγουν το ενδεχόμενο να βρεθούν μπροστά σε μια εταιρία που στο παραπέντε θα δηλώσει αδυναμία να φέρει είσαι πέρας τις υποχρεώσεις που θα έχει αναλάβει...