Δραχμολαγνεία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με φωνές για ρήξη

Δραχμολαγνεία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με φωνές για ρήξη
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με αρκετές φωνές για ρήξη και «δραχμολαγνική διάθεση» ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία νωρίτερα μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Να απεμπλακούμε από την ιστορία της διαπραγμάτευσης και να γυρίσουμε την συζήτηση στο πρόγραμμά μας», ζήτησε ο Αλέκο Καλύβη, ενώ απευθυνόμενος στον Αλέξης Τσίπρα, του ζήτησε να πει ότι η επιλογή μας είναι η παραμονή μας στο ευρώ «αλλά δεν είναι η καταστροφή η αποχώρησή μας».

Ο Κώστας Λαπαβίτσας τόνισε ότι στηρίζει μεν τη διαπραγμάτευση και τον τρόπο που το χειρίστηκε η διαπραγματευτική ομάδα, ωστόσο όπως είπε υπάρχουν δύο δρόμοι: «Ο δρόμος της υποταγής που φαίνεται να μας οδηγούν οι δανειστές, και τον οποίο τον έχουμε δοκιμάσει χωρίς να έχει οδηγήσει πουθενά. Ο άλλος είναι ο δρόμος της ρήξης. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτό το ενδεχόμενο ώστε αν μας οδηγήσουν εκεί, να μην επικρατήσει χάος».

«Υπάρχουν διέξοδοι, στην κρίση υπάρχουν δυσκολίες αλλά δεν υπάρχουν μονόδρομοι», τόνισε ο Στάθης Λεουτσάκος. «Οι δικές μας προτάσεις δεν είναι στο πλαίσιο του προγράμματός μας. Να πούμε στο κόσμο ότι έχουμε εναλλακτική λύση» επεσήμανε.

Μητρόπουλος: Η διαπραγμάτευση χάθηκε

Την άποψη ότι η η διαπραγμάτευση χάθηκε εξέφρασε ο Αλέξης Μητρόπουλος, λέγοντας: «Έχουμε κακά αποτελέσματα, διότι δεν είχαμε ολοκληρωμένο σχέδιο. Έγιναν λάθη από τους διαπραγματευτές και κακώς πήγαμε στην συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου».

Τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να επιμείνουμε στην αποφυγή της ρήξης και στην αναζήτηση συμφωνίας μέχρις εσχάτων, ώστε να έχουμε τη λιγότερο επώδυνη λύση. «Πρέπει να σχεδιάσουμε να πετύχουμε αργότερα τη βελτίωση της συμφωνίας με καλύτερους πολιτικούς και κοινωνικούς όρους», συμπλήρωσε.

Για τον Πάνο Σκουρλέτη το υπερόπλο της κυβέρνηση είναι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη. «Αυτό που είχαμε πει από την αρχή ότι μετά ακολουθούν κι άλλοι. Αυτό όμως πρέπει να δοκιμαστεί και να δοκιμαστεί μέχρι τέλους. Βασική υπερασπιστική γραμμή είναι το χρέος» σημείωσε.

«Η διαπραγμάτευση δεν είναι στο καλύτερό της σημείο» παραδέχτηκε ο Κώστας Ήσυχος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό ίσως αποδεικνύει ότι μπορεί να βρεθεί κάποια λύση. «Να διαμηνύσουμε βροντερά επιτέλους ας συνεννοηθούν οι εταίροι για το τι θέλει ο καθένας και τι θέλουν όλοι μαζί», είπε.

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μετείχε στις διαβουλεύσεις του Σαββατοκύριακου που έληξαν ουσιαστικά πριν καν αρχίσουν, επανέλαβε ότι η ελληνική πλευρά έδωσε ισοδύναμα που αφορούν σε δομικές αλλαγές, όπως η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και έλαβαν την απάντηση ότι δεν είναι αρμόδιοι να διαπραγματευτούν.

Δημοφιλή