ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/08/2015 11:04 EEST | Updated 21/08/2015 11:05 EEST

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ο Τσίπρας είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τον Γιούνκερ για τις πρόωρες εκλογές

ASSOCIATED PRESS
Greek Prime Minister Alexis Tsipras, left, speaks with European Commission President Jean-Claude Juncker prior to an EU summit at EU headquarters in Brussels on Monday, June 22, 2015. Heads of state in the eurogroup will meet in Brussels on Monday for a special summit to discuss the financial crisis with Greece. (AP Photo/Virginia Mayo)

Δεν αποτέλεσε έκπληξη για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

Η ίδια εκπρόσωπος ανέφερε ότι πριν από την ανακοίνωση για προκήρυξη εκλογών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Συνεχίζοντας, η Ανίκα Μπράιτχαρτ τόνισε ότι η Επιτροπή σέβεται την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να οδηγήσει άμεσα τη χώρα σε εκλογές και πρόσθεσε ότι για την Επιτροπή προέχει η πλήρης στήριξη του προγράμματος σταθερότητας που μόλις υπέγραψε η Ελλάδα. Υπενθύμισε ότι η ευρεία στήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία για την επιτυχία του προγράμματος και ότι η Επιτροπή θα ελέγχει την εφαρμογή του.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι η πρώτη αξιολόγηση για την εφαρμογή του νέου προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Δεν ανησυχει η Κομισιόν

Καμία ανησυχία δεν εγείρει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

 

«Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 «Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση και έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή. Ανεξάρτητα από τις εκλογές, οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν», τόνισε.

Sponsored Post