ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/03/2017 08:11 EEST | Updated 29/03/2017 08:13 EEST

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εντάσσεται ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας

Eurokinissi

Προσχωρεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας. Πλέον το ΠΑΣΟΚ θα έχει 19 βουλευτές (είναι η τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα) και οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα περιοριστούν σε 6 (από 7 που είναι ως τώρα).

Ο Κ. Μπαργιώτας είχε εκλεγεί με το Ποτάμι και ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα διαφωνώντας με την πορεία του κόμματος και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Προ ολίγου, συναντήθηκε με την επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά και οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ένταξής του στην παράταξη.

«Από αξιολόγηση σε αξιολόγηση, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί  το πρόβλημα της χώρας. Δυστυχώς, η κρίση αντί να υποχωρεί βαθαίνει χωρίς να διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα. Η ΝΔ επίσης δεν φαίνεται ικανή να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και αρκείται σε μια αέναη, ανούσια εκλογολογία. Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ικανό να περιγράψει και να επιδιώξει το όραμα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ελλάδας, είναι απολύτως απαραίτητη. Μάλιστα επείγει.

Το κάλεσμα της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ένα Συνέδριο ενότητας και σύνθεσης μπορεί και πρέπει να οδηγήσει στην ενοποίηση όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης. Εντάσσομαι από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια. Μια τέτοια διαδικασία ούτε εύκολη είναι ούτε προδιαγεγραμμένη. Για να είναι επιτυχής, προϋποθέτει βούληση και πολιτική γενναιότητα από όλους» αναφέρει ο βουλευτής σε ανακοίνωσή του.