Προχωρά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση: Έρχεται άμεσα ρύθμιση στη Βουλή

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προχωρά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση: Έρχεται άμεσα ρύθμιση στη Βουλή
sooc

Σε άμεση ρύθμιση ώστε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες προχωρά η κυβέρνηση, αφού είδε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης εμποδίζουν την νόμιμη συγκρότηση του ΕΣΡ. Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν πλέον θα είναι ταχύτατες!

Το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης θα συζητήσει και θα αποφασίσει τη ρύθμιση που θα ανοίξει την πόρτα για τον διαγωνισμό. Η νέα ρύθμιση θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο που θα συζητηθεί την Πέμπτη το απόγευμα στη Βουλή, προκειμένου να εγκριθεί από την Ολομέλεια. Η τροπολογία θα κατατεθεί αμέσως μετά το υπουργικό και θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο που αφορά την κύρωση σύμβασης με την Λευκορωσία.

Με την κυβερνητική πρόταση θα καθίσταται αρμοδιότητα της κυβέρνησης η διεξαγωγή του διαγωνισμού, χωρίς να υπάρχει η αιρεσιμότητα του ΕΣΡ.

Η κυβέρνηση αναγκάζεται να προχωρήσει στην άμεση νομοθέτηση ώστε να λυθεί ο γόρδιος δεσμός που έχει δημιουργηθεί από την αντιπολίτευση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να διαμορφωθεί συναίνεση επί του θέματος.

Αρχικά περίμενε επί μήνες να εκλεγεί πρόεδρος στη ΝΔ και τώρα πραγματοποίησε τρεις συνεδριάσεις της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, οι οποίες κατέστησαν άγονες, λόγω της αρνητικής στάσης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Ν. Βούτσης με σαφήνεια επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την στάση τους μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων. «Θεωρώ ότι υπήρχαν ακραίες απόψεις που εκ κινούσαν, αλλά εκφράστηκαν και μέσα στην Ολομέλεια από ορισμένες πλευρές, για να μην υπάρξει τελικά διαγωνιστική διαδικασία και να παρέλθουν οι μήνες και να υπάρξουν άλλου είδους εξελίξεις στη χώρα, που θα αποτρέψουν να γίνει διαγωνιστική διαδικασία για τα κανάλια», είπε και τόνισε:

«Διευκρινίστηκε από τις πολιτικές δυνάμεις ποιοι ήθελαν ή ποιοι δεν ήθελαν διαγωνιστική διαδικασία. Δεν το επιρρίπτω σε κάποιον ιδιαίτερα. Υπήρχαν και απόψεις οι οποίες, διά της χρήσεως της δυνατότητος και του δικαιώματος μέσα σε μια οκτακομματική Βουλή να συμπεριληφθεί και να συμμετάσχει στο να διαμορφωθούν τα 4/5, επί της ουσίας λειτούργησαν ως ένα είδος ιδιότυπου βέτο σε αυτή τη διαδικασία».

Δημοφιλή