ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/08/2015 14:11 EEST | Updated 24/08/2015 15:13 EEST

Δεν δέχτηκε να συναντηθεί με Λαφαζάνη ο Τσίπρας. Κλείστηκαν ραντεβού με Μεϊμαράκη, Θεοδωράκη, Γεννηματά και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

eurokinissi

Κυνικά ο ομολόγησε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ότι θα κάνει χρήση της διερευνητικής εντολής, προκειμένου να διατυπώσει στους πολιτικούς αρχηγούς τις αντιμνημονιακές του προτάσεις και τις ενστάσεις του, για τον εκλογικό νόμο και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, καθώς παραδέχεται ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση με δική του πρωτοβουλία .

Στο πλαίσιο της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» Π. Λαφαζάνης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν.

Ο Πρωθυπουργός ρώτησε τον Π. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Π. Λαφαζάνης απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να καταθέσει στον Πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε στον Π. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Αναλυτικά ο διάλογος έχει ως εξής:

Α. Τσίπρας : Γειά σου Παναγιώτη. Πώς να σε προσφωνώ τώρα; Μήπως προτιμάς το πρόεδρε;

Π. Λαφαζάνης: Όχι, όχι Παναγιώτη να με λες. Έχει γεμίσει η Ελλάδα προέδρους άλλωστε.

Α. Τσίπρας : Πες μου λοιπόν.

Π. Λαφαζάνης: Θέλω να συναντηθούμε ενόψει διερευνητικών εντολών.

Α. Τσίπρας: Πιστεύεις ότι μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση; Μέχρι χτες είχαμε και φύγατε, τι άλλαξε σήμερα;

Π. Λαφαζάνης: Όχι, αλλά μπορούμε να κουβεντιάσουμε. Έχω και κάποιες προτάσεις να καταθέσω πέρα από τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Α. Τσίπρας: Οι συναντήσεις στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών γίνονται με αποκλειστικό σκοπό το σχηματισμό κυβέρνησης. Μόλις παραδώσεις την εντολή, είμαι στη διάθεσή σου. Να έρθεις να σε κεράσω καφέ.

Το σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας, στην αρνητική απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν: «Δυστυχώς αυτή η φυσική συνάντηση, η οποία επιβάλλετο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, δεν έγινε δυνατή εξαιτίας της αρνητικής τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητάει να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.Αυτή η πρόταση ήταν και ρητή προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι πρέπει να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε να καταστεί ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, για να εκφρασθεί δημοκρατικά και ανόθευτα η βούληση του ελληνικού λαού.»

Το αίτημα του κ. Λαφαζάνη, για συνάντηση έχουν αποδεχθεί κατά χρονική σειρά ο πρόεδρος του Παταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Ν.Δ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καθώς και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γενήμματα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συναντήσεις ακόμα και με τους πράκτορες του ΟΠΑΠ

Αυτές τις τρεις ημέρες ο κ. Λαφαζάνης θα έχει συναντήσεις ακόμα με συνδικαλιστικές ενώσεις και κινήματα, αναζητώντας πρόσωπα που θα καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια του.

Συγκεκριμένα θα συναντήσει τους εκπροσώπους των ΓΕΝΟΠ, ΟΜΥΛΕ, ΟΣΥΠΑ, ΠΟΣ, ΟΜ ΕΥΔΑΠ, την Επιτροπή Ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ, την Επιτροπή Αγώνα Αεροδρομίου Ελληνικού, την ΑΔΕΔΥ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, το Σύλλογος Μισθωτών Μηχανικών, τους εκπροσώπους των συλλόγων και Ομοσπονδιών Συνταξιούχων.

Και οι συναντήσεις του κ. Λαφαζάνη θα συνεχιστούν και θα καταλήξουν με τους εκπροσώπους της της ΓΣΒΕΕ , της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, τους εκπροσώπους των Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού, του Πανελλήνιου Συλλόγου Κτηνοτρόφων, του Συλλόγου Πρακτορείων ΟΠΑΠ, της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών, της ΕΣΑΜΕΑ, της ΠΟΜΙΔΑ, του Συντονιστικού Κοινοτήτων Περιοχών Αττικής και των Κοινωνικών Ιατρείων Αττικής

Sponsored Post