ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/08/2015 07:17 EEST | Updated 24/08/2015 09:16 EEST

Βild: Στο 8% η Λαϊκή Ενότητα λίγες μέρες μετά την ίδρυσή της. Στήθος με στήθος η μάχη ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Sooc

Μεγάλη πτώση έχει σημειώσει η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Ο πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (41) είναι ολοφάνερα μακριά από την αυτοδυναμία στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Μια πρώτη εσωτερική δημοσκόπηση δείχνει ότι το κόμμα του Τσίπρα είναι τώρα μόλις στο 28%», αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη εσωτερική δημοσκόπηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο το κόμμα είχε ποσοστό που ανερχόταν στο 36%. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η εκλογική μάχη θα δοθεί με την Νέα Δημοκρατία, η οποία βρίσκεται στο 25%. Σημαντική άνοδο σημειώνει και η Λαϊκή Ενότητα, η οποία λίγες μέρες μετά την ίδρυσή της βρίσκεται στο 8%.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως σύμφωνα με tweet της Λιάνας Σπυροπούλου που δημοσίευσε την εν λόγω δημοσκόπηση στην Bild, το κόμμα του κύριου Λεβέντη φέρνει εκπλήξεις, ενώ το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν μάχη για το 3%.

Πάντως, σε επικοινωνία με επιτελείς κομμάτων μας έγινε γνωστό πως δεν έχει γίνει καμία εσωτερική δημοσκόπηση, ενώ από δύο γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν ξεκινήσει δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες.