ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/11/2015 06:55 EET | Updated 29/11/2015 09:11 EET

Λεβέντης: Μαρτύριο το χθεσινό συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Ο Τσίπρας φοβάται πως θα πέσει η κυβέρνηση

«Σκέτο μαρτύριο» χαρακτήρισε την χθεσινή πολύωρη σύσκεψη του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Εγώ έχω μάθει να συζητάω γρήγορα, σοβαρά, υπεύθυνα και να καταλήγω κάπου. Εκεί ήταν τα ζώα μου αργά» είπε.

Επίσης ο κ. Λεβέντης αποτιμώντας τη χθεσινή συζήτηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας «φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση» και κατάλαβε όπως είπε «ότι ήθελε να δώσει στους ξένους ότι ζητούν στο προσφυγικό, γιατί ζητούν την άδειά μας να κάνουν περιπολίες, πολλά πράγματα, για να του χαλαρώσουν τις πιέσεις για το ασφαλιστικό».

«Η Ευρώπη έχει κάνει πολλές φορές πίσω στο θέμα της Ελλάδος και οι πρωθυπουργοί απεδείχθησαν όλοι απατεώνες. Τί εννοώ απατεώνες, δηλαδή κορόιδευαν δεν έκαναν τις μεταρρυθμίσεις» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και εκτίμησε πως «η Ευρώπη είναι φιλύποπτη γιατί στα έξι χρόνια δεν έχουμε προχωρήσει τίποτα ούτε το άνοιγμα των επαγγελμάτων».

Τάχθηκε κατά της χαλάρωσης του προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι με μια χαλάρωση «δεν θα φύγουμε ποτέ απ' τα μνημόνια». Και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για το θέμα του ασφαλιστικού και των συντάξεων επαναλαμβάνοντας ότι είναι «υπέρ το να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων, υπέρ οι τρεις συντάξεις να γίνουν μια και να μπει ταβάνι 1.500 ευρώ».

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, τον πλησίασε και του ζήτησε ένα τετ α τετ. Εκτίμησε ότι στο τετ α τετ, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να τον πείσει «ότι είναι η τελευταία γραμμή εκβιασμού. Δηλαδή θα μου πει, θα φύγει από το ευρώ η χώρα, είσαι εσύ ο μοιραίος που πρέπει να τη σώσεις».

Ακόμη ο κ. Λεβέντης είπε πως ο κ. Τσίπρας έχει 11 προδότες για να διευκρινίσει πως μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σκέφτονται να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό.

Στην τοποθέτησή του στο Συμβούλιο, ανέφερε ο κ. Λεβέντης ότι ζήτησε «οικουμενική κυβέρνηση και είπα μην φαντάζεσαι ότι θα γίνω τσόντα όπως έγιναν άλλοι».

Ακόμη τόνισε πως στην οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να μετέχει και η ΝΔ «γιατί οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι πολύ σοβαρές και επειδή τα δύο αυτά κόμματα πτώχευσαν την Ελλάδα με τον τρόπο που διακυβέρνησαν, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν υποχρέωση να πουν την αλήθεια στον λαό και να συγκυβερνήσουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση απάντησε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και δεν θα κάνει αλλαγή κυβερνητικού σχήματος, και όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, εκείνος σχολίασε: «Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι, θα καταρρεύσεις».

Sponsored Post