ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/06/2015 07:10 EEST | Updated 16/06/2015 10:23 EEST

Στη Συγγρού ο Σαμαράς, στο Μαξίμου η Ντόρα

sooc

Στην πραγματικότητα η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Αλέξη Τσίπρα και το ραντεβού που κλείστηκε στη σκιά του ναυαγίου των Βρυξελλών, δεν θα έπρεπε να προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση.

Άλλωστε, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα - σύμφωνα με πληροφορίες - η βουλευτής της ΝΔ είχε τακτική επαφή με τον Πρωθυπουργό, από τη στιγμή μάλιστα που η ίδια είχε χαράξει μια «μοναχική» πορεία σε σχέση με την επίσημη γραμμή του κόμματος της στο θέμα της διαπραγμάτευσης και σε κάθε της δημόσια τοποθέτηση μιλούσε για την ανάγκη μιας έγκαιρης συμφωνίας η οποία θα έπρεπε να υποστηριχθεί στη Βουλή, προκείμενου να μην οδηγηθεί η χώρα σε τραγικά αδιέξοδα.

Προφανώς όμως, η είδηση του ραντεβού της με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, την ίδια μάλιστα ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με ...δυο πολιτικούς αρχηγούς - τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά - έδωσε τροφή για ποικίλα σχόλια και σενάρια.

Πολλώ δε μάλλον, όταν την ίδια ημέρα ο αρχηγός του κόμματος της έχει συγκαλέσει εκτάκτως, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ για να καταστρώσουν την την τακτική τους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.

Ενδεικτικό του κλίματος στη Συγγρού - μετά την αρχική αμηχανία - είναι το σχόλιο που ακουγόταν στους διαδρόμους των κεντρικών γραφείων της ΝΔ κατά της Ντόρας Μπακογιάννη: «Δεν πάει να γραφτεί και συνιστώσα του Τσιπρα...».

Όσο πάντως και αν προσπαθούν στη ΝΔ να υποβαθμίσουν το θέμα, δεν αποκλείεται στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς να συμπεριλάβει στην εισηγητική του τοποθέτηση, συγκεκριμένη αναφορά - μήνυμα προς όλα τα στελέχη, για τη στάση τους από εδώ και στο εξής.

Ήδη από την Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του από τις δημόσιες τοποθετήσεις τόσο της Ντόρας Μπακογιάννη άλλα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ ενός Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με το ενδεχόμενο μιας κατ´ ιδίαν συνάντησης του με τον Πρωθυπουργό.

Τηλεφωνική επικοινωνία με Γιούνκερ

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενημέρωσε το βράδυ της Δευτέρας τηλεφωνικά τον κ. Σαμαρά, καθώς και τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιθυμίας των δύο Ελλήνων πολιτικών. Σημείωσε, επίσης, ότι ο Ζ.Κ.Γιούνκερ τους ενημέρωσε σχετικά με την πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί στις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για επίτευξη συμφωνίας.

Sponsored Post