ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/07/2015 18:56 EEST | Updated 08/07/2015 18:57 EEST

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντί για το Μαξίμου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Sooc

Δεν προτίθεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και την πορεία των διαπραγματεύσεων ο μεταβατικός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ).

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν την απορία τους, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να ενημερώσει θεσμικά και δημόσια τα πολιτικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία και επιλέγει κλειστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ίδιες πηγές μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, επεσήμαναν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή, την οποία απέρριψε ο πρωθυπουργός, ενώ ήταν ανοικτός και στην σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αρκεί σε αυτό να υπήρχαν πρακτικά και να υπήρχε δημόσια καταγραφή των θέσεων.

Στην Ν.Δ. υπενθυμίζουν την δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για ενημέρωση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο κάτι που, όπως λένε, δεν έγινε.

Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αύριο Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί, θα δεχθεί σε ακρόαση τον κ. Μεϊμαράκη, έπειτα από αίτημα του ίδιου.