ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/08/2015 07:51 EEST | Updated 31/08/2015 12:57 EEST

Το τρίπτυχο Μεϊμαράκη: Αποχή, διαρροές, αναποφάσιστοι

Sooc

Το κατάλληλο φάρμακο για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας των προηγούμενων εκλογών αναζητούν στη ΝΔ προκειμένου να καταφέρουν καταρχήν να επαναπατρίσουν τις χαμένες ψήφους του Ιανουαρίου και να φέρουν κοντά τους ομάδες ψηφοφόρων που παραδοσιακά ψήφιζαν ΝΔ αλλά στην πορεία αποσκίρτησαν και επέλεξαν είτε τους Ανεξάρτητους Ελληνες είτε ακομα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη βάση αυτή από το μικροσκόπιο του επικοινωνιακού επιτελείου περνούν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και κυρίως εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που δικαιολογούν εν μέρει όλες τις προηγούμενες γαλάζιες διαρροές, αλλά δίνουν την δυνατότητα στη Συγγρού να ευελπιστεί ότι μπορεί να περιορίσει τόσο τις διαρροές όσο και να κερδίσει ένα μεγάλο κομμάτι της δεξαμενής των αναποφάσιστων.

Ήδη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης οδεύει προς τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου με σύνθημα «ούτε μια ψήφος χαμένη» και με αυτο τον τροπο θα κινηθεί σε όλες τις προεκλογικές του ομιλίες και απόψε στην Πάτρα.

Βασική επιδίωξη στο στρατόπεδο της Συγγρού είναι η αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης της βάσης αλλα ταυτόχρονα και ο διεμβολισμός των κομμάτων εκείνων που επίσης διεκδικούν μερίδιο από την πίτα των αναποφάσιστων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η εκτίμηση που υπάρχει μεταξύ των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ είναι ότι στην πλειοψηφία του το εκλογικό σώμα λειτουργεί τιμωρητικά και με το σκεπτικό αυτο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η αντίδραση αυτή να εκφραστεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τους επτά μήνες διακυβέρνησης της χωράς.

Για αυτό και σχεδόν ολόκληρη η επικοινωνιακή καμπάνια της ΝΔ κινείται στη βάση της ανάδειξης όλων των ανακολουθιών του Αλέξη Τσίπρα θέτοντας το δίλημμα «ποιον πιστεύετε για να πραγματοποιήσει την αλλαγή στη χώρα. 

Ίσως για αυτό και η επιμονή από την έναρξη της προεκλογικής μάχης στο αίτημα για μια απευθείας τηλεμαχία ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εκεί όπου θεωρούν στη ΝΔ ότι ο πρόεδρος του κόμματος τους έχει συγκριτικό πλεονέκτημα και επιχειρήματα και για την επόμενη μέρα, αλλά κυρίως την ικανότητα πλήρους αποδόμησης του αντιπάλου του και ανάδειξης της αναξιοπιστίας του.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται η παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ., στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει κύκλο συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες ενώ στις 13 Σεπτεμβρίου θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.