ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/11/2015 18:01 EET | Updated 30/11/2015 18:01 EET

Όλα στον «αέρα» στη ΝΔ: Οι διαφωνίες παραμένουν - Συνεδριάζει εκ νέου η ΚΕΦΕ

Sooc

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η διεξαγωγή των εκλογών στην ΝΔ για την ανάδειξη νέου αρχηγού, η οποία έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ οι εκπρόσωποι των υποψηφίων ουσιαστικά συμφώνησαν ότι διαφωνούν και αναμένεται να διεξαχθεί νέα συνεδρίαση αύριο Τρίτη, προκειμένου να αποφασισθεί τόσο η ημερομηνία των εκλογών όσο και η εταιρία που θα αναλάβει το έργο.

Μέχρι στιγμής τα πάντα παραμένουν στον αέρα. Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν νωρίτερα περί διεξαγωγής των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, προς το παρόν δεν δείχνουν να επιβεβαιώνονται. Πάνω σε αυτό το ζήτημα, οι τέσσερις υποψήφιοι εμφανίζονται σύμφωνα με πληροφορίες μοιρασμένοι.

Από τη μία, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούν πρώτα να ξεκαθαρίσει το θέμα της εταιρίας και μετά να αποφασιστεί η ημερομηνία για τη διενέργεια των εκλογών. Ακόμη και αν αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα μετατεθούν για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στην άλλη πλευρά, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης επιμένουν να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου, καθώς όπως υποστηρίζουν χρόνος πλέον δεν υπάρχει για χάσιμο.

Συνεχίζονται οι κόντρες

Στο μεταξύ, το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ παραμένει τεταμένο και όπως όλα δείχνουν η «φωτιά» που έχει ανάψει δύσκολα θα σβήσει. Στην σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ συνέβη επεισόδιο με την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη και τον εκπρόσωπό του στην ΚΕΦΕ, Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Συγκεκριμένα, μιάμιση ώρα πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο κ. Αμπατζόγλου, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλε στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο θέτοντας δυο ζητήματα.

 

Πρώτον, ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της ΝΔ κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions και δεύτερον, σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του γραμματέα του κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού.

 

Η πλευρά Μεϊμαράκη ζήτησε έγγραφη απάντηση ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ.

 

Ο γραμματέας του κόμματος Α. Παπαμιμίκος απάντησε με δική του επιστολή στον εκπρόσωπο του Β. Μεϊμαράκη, όπου ανέφερε πως η επιστολή που έλαβε ήταν χωρίς ημερομηνία και υπογραφή και δόθηκε στη δημοσιότητα πριν την λάβει ο ίδιος.

 

Για το πρώτο ζήτημα, ο γραμματέας της ΝΔ απάντησε ότι αρμόδιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος - και για το δεύτερο θέμα, ότι ο κ. Πλακιωτάκης έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία.

Αποχώρηση Αμπατζόγλου

Η απάντηση αυτή δεν ικανοποίησε την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη με αποτέλεσμα ο κ. Αμπατζόγλου να αποχωρήσει από την συνεδρίαση. Το αν θα συμμετάσχει αύριο Τρίτη στην νέα συνεδρίαση είναι κάτι που προς το παρόν παραμένει άγνωστο.