ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/08/2015 07:14 EEST | Updated 18/08/2015 07:14 EEST

Στροφή στο σκληρό ροκ απο Μεϊμαράκη

Sooc

Η διαφαινόμενη αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να ελέγξει το εσωτερικό του κόμματος του υποχρεώνει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να θέσει όλο το στελεχιακό της δυναμικό σε εκλογικό συναγερμό και να αλλάξει και τη ρητορική της έναντι του Πρωθυπουργού.

Με άξονα το μνημόνιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέτει πλέον στο κάδρο των ευθυνών τον Αλέξη Τσίπρα επιχειρώντας την πολιτική του αποδόμηση τόσο για τις ευθύνες των νέων μέτρων όσο και για τις προσωπικές του ευθύνες για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Μετά τις δηλώσεις κατανόησης των δυσκολιών που περνάει και την χείρα βοήθειας που προσέφερε απλόχερα εντός του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της ΝΔ αλλάζει ρότα και υιοθετεί την τακτική του «σκληρού ροκ» έναντι του πολιτικού του αντιπάλου.

Το στίγμα των προθέσεων του έδωσε ήδη από χθες όταν έκανε λόγο για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και επιχείρηση δραπέτευσης του κ. Τσίπρα, προκαλώντας τον ανοιχτά: «Γιατί να μην τις θέλει η ΝΔ τις εκλογές; Τι έχει να χάσει; Δεν είμαι δεμένος αν χάσουμε, δεν με αφορούν αυτά τα προβλήματα».

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη οι ευθύνες εχουν ονοματεπώνυμο και σε αυτή τη βάση αναμένεται να βάλει στο στόχαστρο του από εδώ και στο εξής προσωπικά τον Πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντας σε κάθε ευκαιρία όλα όσα υποσχέθηκε και δεν τήρησε και κυρίως, όσα προκάλεσε στη χώρα με την εξάμηνη διακυβέρνηση του που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και το τρίτο μνημόνιο.

Ήδη, θέτει στο τραπέζι της συζήτησης και το πιθανό διακύβευμα των εκλογών με τον πρόεδρο της ΝΔ να βάζει και το δίλημμα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τη συμφωνία που η ίδια υπέγραψε, σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσει ως «απόδραση» την επιλογή Τσίπρα για εκλογές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός - σύμφωνα με πληροφορίες - ότι οι διαφαινόμενες εκλογές έχουν συζητηθεί σε επίπεδο κορυφής ανάμεσα στον Β. Μεϊμαράκη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά με τους τρεις άνδρες να έχουν κοινή στάση και στο θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης και να συμφωνούν ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ απορρίπτουν τις εισηγήσεις περί αποχής της ΝΔ.