ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/09/2015 19:07 EEST | Updated 04/09/2015 19:08 EEST

Μεταβατικός προς το... Μαξίμου δηλώνει ο Μεϊμαράκης και βλέπει συνεργασία ακόμη και με Τσίπρα

Nikos Libertas / SOOC

Δηλώνοντας ανοικτός ακόμη και σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αισθάνεται ως μεταβατικός πηγαίνοντας προς το Μαξίμου. Έτσι τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24. Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει στο θέμα των συνεργασιών, τόνισε ότι είναι αυτονόητο, αυτός που διαπραγματεύτηκε, εισηγήθηκε και ψήφισε το Μνημόνιο, πρέπει να έρθει να συμμετέχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε.

Υπογράμμισε παράλληλα τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι η χώρα οδεύει σε εκλογές, ενώ προέβλεψε ότι μπορεί σε δύο βδομάδες, να έχει γίνει ξανά αντιμνημονιακός.

Μεταβατικός

Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης ερωτηθείς για το μεταβατικός αρχηγός της ΝΔ απάντησε: «Μεταβατικοί είμαστε όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή, δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Αυτήν την περίοδο θεωρώ ότι είμαι μεταβατικός  πηγαίνοντας προς το Μαξίμου».

Συνεργασίες

«Η ίδια η κοινωνία μας στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης« σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι αυτές οι εκλογές έχουν ένα μεγάλο θετικό: «Ότι τα ψέματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές».

«Εγώ έχω μπει, όπως βλέπετε, σε προεκλογική περίοδο χωρίς να δίνω καμία υπόσχεση» πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε. «Και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι 2 ή 5 κόμματα», σημείωσε.

Παράλληλα είπε για τον κ. Τσίπρα: «Έχει τεράστιες ευθύνες ο κ. Τσίπρας και γιατί μας πήγε σε εκλογές και γιατί κινδυνεύουμε να μας ξαναπάει, σύμφωνα και με το κείμενο των 53. Μία νέα Αριστερή Πλατφόρμα βγήκε, η οποία του λέει ότι πρέπει να ξαναγίνει αντιμνημονιακός και προβλέπω ότι μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές, σε δύο βδομάδες, θα έχει γίνει αντιμνημονιακός».

Για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είπε: «Όταν το εθνικό συμφέρον καλούσε, ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου και Φλωράκης κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και σας θυμίζω ότι τον είχαν παραπέμψει λίγες μέρες πριν. Είναι δυνατόν να λέμε δε συνεργαζόμαστε και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών; Ο κύριος Τσίπρας κάνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι καθεστωτικές αντιλήψεις.

Για μεταναστευτικό

Για το μεταναστευτικό υποστήριξε: «Ήμασταν σε μία πολύ καλή φάση συνεννόησης με την Ευρώπη για το κρίσιμο αυτό ζήτημα και είχα ζητήσει να ενημερωθεί και ο ΟΗΕ για να έχουμε μία παγκόσμια πολιτική. Αδιαφόρησε και δυσφόρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα “περάστε απέναντι”. Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας που περνάει από την άλλη μεριά και ρωτάει του λένε οι άλλοι “περνάς άνετα”.

Αναφερόμενος στην εικόνα που μας σόκαρε όλους, είπε: «Η εικόνα του μικρού παιδιού που ξεβράστηκε στις ακτές μας σόκαρε όλους. Υπήρχαν 20.000 νεκροί αυτό το καλοκαίρι. Εγώ είμαι άνθρωπος, όπως όλοι μας, όχι μόνο στη ΝΔ και θέλουμε ανθρώπινα να το δούμε το θέμα».

Τα ψηφοδέλτια

Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια, ανέφερε ότι δεν θα προχωρήσουν σε αλλαγές, «εκτός αν κάποιοι οικειοθελώς αποχωρήσουν. Μου είπαν κάποιοι για το επικρατείας: "Δεν θα βάλεις μερικούς δικούς σου;”. Λοιπόν, για να τελειώνουμε, δεν υπάρχουν δικοί μου, εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία».